x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Secretul mesei belgiene: opulenta

Secretul mesei belgiene: opulenta

20 Dec 2004   •   00:00

Belgienii se lauda ca mancarea lor este pregatita cu finete frantuzeasca si e servita cu generozitate germana. Acest amestec dintre stilul german si francez este secretul popularitatii bucatariei belgiene.

VERONICA GUZUN

DELICIU. Gofrele belgiene sunt un desert cunoscut si preferat de toata lumea
Joseph Hadad, bucatar-sef la unul dintre restaurantele cu specific international din Bucuresti, a spus: "Adevaratele mancaruri frantuzesti nu le gasesti la Paris, ci la Bruxelles". Gastronomia acestei tari este cunoscuta in toata lumea. Midii si cartofii prajiti, andive si gofre sunt doar cateva dintre bucatele traditionale belgiene.

Bucataria medievala influenteaza si in prezent culinaria belgiana prin abundenta de condimente, mustar si otet. Secretul gustului original al bucatelor este foarte simplu. Gospodinele adauga in mancare cateva fructe uscate, care fac bucatele mai aromate. Dintre mirodenii, cel mai des este folosita cicoarea.

REPEDE. Turistii pot servi din fast-fooderia belgiana, recunoscuta in toata Europa. In chioscuri, pe strada, se vand cartofi prajiti in stil frantuzesc serviti intr-un con de hartie, alaturi de maioneza sau de un sos condimentat. Un alt aliment popular sunt gofrele belgiene. Ele se prepara din aluat dulce cu multe oua.

In lunile lungi si friguroase de iarna poti gasi la vanzare castane proaspat prajite. Ele se bucura de aceeasi popularitate ca in Franta. Daca s-ar face un top al alimentelor preferate, probabil primele locuri vor fi ocupate de andive, care se servesc calde si sunt numite in Bruxelles "aur alb".

×
Subiecte în articol: gastronomie