x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum prepari bocceluțe cu piept de pui și spanac

Sfaturi în bucătărie. Cum prepari bocceluțe cu piept de pui și spanac

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2025   •   19:45
Sfaturi în bucătărie. Cum prepari bocceluțe cu piept de pui și spanac
Sursa foto: Hepta

Bocceluțele din aluat, umplute cu piept de pui și spanac, au un exterior fraged și un interior cremos și aromat.

Acestea sunt potrivite pentru mese festive sau gustări rapide. Pot fi consumate calde sau reci. Se servesc împreună c u sos de iaurt și usuroi sau cu salată, potrivit hellotaste.ro.

Aluatul este simplu și se poate prepara cu sau fără ou. Bocceluțele se pot alcătui și din clătite, aluat foietaj ori foi de plăcintă, în variantă sărată sau dulce. 

Rețetă de bocceluțe 

Ingrediente

Aluat:

  • 2 ouă
  • 200 gr de făină
  • 1 praf de sare
  • 20-30 gr de făină.

Umplutură:

150 gr frunze de spanac

2 linguri de ulei

1 cățel de usturoi

200 gr piept de pui

sare și piper

2-3 linguri de ulei.

2-3 linguri de pesmet

cozi de ceapă verde.

Mod de preparare

Aluatul necesită un timp scurt de frământare și un timp de relaxare pentru a deveni maleabil.

Aluat

Treci făina prin sită direct pe masa de lucru. Presari un praf de sare peste făină, creezu un loc adânc la mijloc și adaugi ouăle. Cu ajutorul unei spatule amesteci ingredientele de pe masă până când ouăle sunt încorporate în făină. Frământă aluatul cu mâinile până când devine compact și nelipicios.

Formează o bilă din aluat, împacheteaz-o în folie de prospețime și pune-o în frigider pentru 30 de minute. În timpul relaxării la rece glutenul se va activa, iar aluatul va deveni mai elastic și se va putea modela cu ușurință.

Umplutură

În timp ce aluatul se relaxează la rece porționează pieptul de pui în bucăți mici. Condimentează-le cu sare și piper, după gust, apoi rumenește-le într-o tigaie cu ulei până când se sigilează bine pe toate părțile.

Lasă- carnea deoparte și pregătește frunzele de spanac. Încinge puțin ulei în altă tigaie și adaugă un cățel de usturoi strivit. Amestecă usturoiul prin uleiul încins timp de un minut, apoi îndepărtează-l. Adaugă frunzele de spanac curățate, clătite și scurse bine și amestecă-le încet prin uleiul aromatizat timp de 2-3 minute. Adaugă pieptul de pui rumenit și scurs de ulei și amestecă-l cu frunzele de spanac.

În uleiul rămas în tigaie de la pieptul de pui adaugă puțin pesmet și rumenește-l bine, pentru a-l folosi la decor.

Cum formezi bocceluțele 

Când umplutura de pui cu spanac ese gata, scoate aluatul de la rece pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului întinde-l într-o foaie de 3-4 mm grosime. Decupează cercuri din aluat folosind un decupator cilindric sau un pahar. Adaugă câte o lingură de umplutură peste cercurile de aluat și adună marginile aluatului deasupra umpluturii. Întinde ușor marginile aluatului și leagă-le cu sfoară de bucătărie, nu foarte strâns.

Pune o oală cu apă pe flacăra aragazului. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă puțină sare și amestecă cu o spatulă până la dizolvare. Scufundă bocceluțele în apa care clocotește. Lasă-le să fiarbă 8-10 minute, până când încep să se ridice ușor la suprafața apei.

Transferă-le pe un platou. Lasă-le să se tempereze, taie sfoara și îndepărteaz-o. Leagă-le cu cozi de ceapă verde. Decorează-le cu pesmetul rumenit și cu rondele mici de ceapă, notează hellotaste.ro.

×
Subiecte în articol: boccelute piept pui spanac