x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari acasă crema de fistic

Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari acasă crema de fistic

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2024   •   20:30
Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari acasă crema de fistic

Crema de fistic se prepară simplu din puține ingrediente. Are o textură și o culoare apetistante, iar gustul este delicios.

Fisticul are multe beneficii pentru sănătate, fiind o sursă de proteine vegetale, conține grăsimi mononesaturate, benefice pentru inimă, contribuind la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL).

Este bogat în fibre, care susțin sănătatea digestivă și contribuie la o senzație de sațietate. Fisticul conține antioxidanți, cum ar fi luteina și zeaxantina, care ajută la protejarea ochilor. Este o sursă excelentă de vitamina B6, vitamina E, potasiu, magneziu și fier. 

Ingrediente

  • 150 g fistic decojit (nesărat)
  • 200 ml lapte
  • 100 ml smântână pentru frișcă (30-35% grăsime)
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 50 g unt (opțional, pentru extra cremozitate).

Mod de preparare

Fisticul decojit se pune într-un blender pentru a se obține o pastă fină. Dacă robotul nu poate transforma complet fisticul într-o pastă, adaugă câteva linguri de lapte.

Încălzește laptele și smântâna pentru frișcă la foc mic, într-o cratiță. 

Bate gălbenușurile cu zahărul și esența de vanilie într-un bol separat, până când amestecul devine deschis la culoare și spumos. Adaugă amidonul de porumb peste gălbenușuri și amestecă. Toarnă treptat laptele cald peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu pentru a evita coagularea ouălor.

Pune amestecul înapoi pe foc și gătește-l la foc mic, amestecând constant, până când începe să se îngroașe (5-7 minute). Când crema s-a îngroșat, adaugă pasta de fistic și amestecă bine pentru a obține o textură uniformă. Dacă vrei o cremă extra fină, poți folosi un blender vertical pentru a o omogeniza.

Dacă vrei o cremă mai onctuoasă, adaugă unt și amestecă până când acesta se topește complet.

După ce crema este gata, acoper-o cu folie alimentară direct pe suprafața ei, pentru a preveni formarea unei cruste. Lasă crema să se răcească complet, apoi depoziteaz-o la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a o folosi.

Crema de fistic poate fi folosită pentru umplerea torturilor, tartelor, eclerelor sau servită în cupe și decorată cu fistic mărunțit sau ciocolată albă rasă, potrivit hellotaste.ro.

×
Subiecte în articol: crema fistic reteta