x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Șnițel de pui în crustă de parmezan

Șnițel de pui în crustă de parmezan

de Andreea Tiron    |    02 Aug 2023   •   09:15
Șnițel de pui în crustă de parmezan
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Istoria șnițelului începe în Andalusia (Spania) anului 1491. De-a lungul timpului, rețeta lui a ajuns în mai toate colțurile lumii, fiecare țară adaptând-o după specificul zonei.

Cumvaplace.ro vă invită la un șnițel de pui în crustă de parmezan, simplu de făcut, dar mai ales grozav de gustos. Poftă bună și vouă!

INGREDIENTE

  • 800 g piept de pui feliat

  • 200 g parmezan ras (sau grana padano)

  • 3 ouă

  • 3 linguri de pesmet

  • Boia dulce (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Făină

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Bateți ușor feliile de piept de pui, fără să zdrobiți fibrele de carne. Presărați sare și piper.
  • Bateți ouăle cu sare și piper și, în funcție de gust, adăugați și un pic de boia dulce.
  • Amestecați parmezanul cu pesmetul.
  • Treceți fiecare felie de carne prin făină, amestecul de ou și apoi prin parmezan.
  • Prăjiți șinițelele în ulei bine încins, astfel vor absorbi foarte puțină grăsime.
  • Le scoateți pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie.
  • Pentru garnitură, vă sugerăm piure grecesc (skordalia) și o salată grecească.

REȚETĂ VIDEO

snitel pui parmezan

×
Subiecte în articol: Șnițel de pui crustă de parmezan