- 1 kg carne de vită;
- muștar;
- dulceață de smochine;
- sos barbeque;
- ketchup;
- baby spanac;
- brânză de capră;
- ulei de măsline;
- ceapă crocantă.
Preparare
Sorin Bontea spune că burgerul trebuie să se combine perfect cu celelalte ingrediente.
„M-am gândit să vă propun o rețetă de burger, iar mie îmi place să fac carnea singur. Prima dată mă apuc să toc carnea. Când este gata, o amestec cu piper, sare, o linguriță de muștar și trei linguri de ketchup și 2-3 lingurițe ulei de măsline. Ideea este că trebuie amestecată bine, ca să se amestece totul, după care trebuie gustată. Când carnea este gata, mă apuc să formez burgerii cu o presă.”, explică acesta pe youtube.
Apoi trebuie parcurse mai multe etape.
”Acum o să pun burgerii în folie de plastic și îi las în frigider aproximativ o oră, pentru a căpăta gust și să se întărească carnea. Este timpul să gătesc burgerii pe grătar, arată foarte frumos, trebuie să rămână suculenți. În acest timp, pun și cartofii wedges la prăjit. Când burgerii sunt gata, pun și chiflele pe grătar, doar să le dau culoare. Punem sos barbeque, baby spanac, cărnița, sos, brânză de capră, dulceață de smochine, în care am pus peperoncino, ceapă crocantă, mai multă, așa îmi place, felia de pâine deasupra și acesta este burgerul.”, spune maestrul bucătar.