Reteta este oferita de Cristian Pavelescu, restaurantul "De Light"
Grad de dificultate: scazut
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente: 10 ml ulei de masline, 150 g bureti, 150 g dovlecei, 1 cartof fiert sau copt, o rosie, un ardei, o frunza de salata, 20 g ceapa, o frunza de menta, 1 catel de usturoi, 50 g smantana, 50 g cascaval, 50 ml vin rosu, o lingura de miere de albine, lamaie, mustar, praf de tarhon.
Mod de preparare: Se calesc dovleceii si buretii foarte putin in ulei de masline, se adauga usturoiul pisat sau taiat cubulete. Se lasa la calit 30 de secunde si se stinge cu 50 ml vin rosu. Se lasa la foc mic doua minute. Se iau dovleceii de pe foc si se toarna peste ei un sos dulce-acrisor (cate o lingura de miere de albine, mustar, lamaie si un praf de tarhon).
Cartoful fiert se injumatateste si se scobeste interiorul cu o lingura. Continutul scos se toaca marunt, se amesteca cu ceapa taiata rondele si cu fasii de rosii si ardei si se pune la loc, in centrul cartofului. Se adauga cascaval ras si smantana. Se orneaza cu menta si salata rosie.