Reteta de astazi va este
oferita de maestrul
bucatar Henrik Sebok.
Ingrediente (pentru patru persoane): 500g muschi de porc, 50g unt, 300ml smantana dulce (32% grasime), 60g rosii conservate in ulei.
Pentru pesto: 3 catei de usturoi pisat, 2 buchete de frunze de busuioc, 3 linguri muguri de paine, sare si piper dupa gust, 125ml ulei de masline, 100g parmezan, 100ml vin alb
Grad de dificultate: scazut
Timp de preparare: 30 de minute
Mod de preparare:
Carnea sarata si piperata trebuie trasa la tigaie in ulei de masline ca sa se inchida porii si sucul sa ramana in exterior. Adaugati 100ml de vin alb. Introduceti in cuptorul incalzit la o temperatura moderata - aproximativ 140 grade Celsius - pentru 12-15 minute. Adaugati vin, daca cel initial s-a evaporat. Interiorul carnii trebuie sa fie prajit insa nu uscat, la o temperatura recomandata de 65 grade. Pastrati sucul ramas pentru sos.
Pentru prepararea sosului aveti nevoie de: 50g unt, 300ml smantana dulce 32% (grasime), prin incalzire usoara lichidul se reduce cu 2/3 si adaugati 60g de PESTO (se gaseste in supermarketuri) sau puteti sa-l faceti dumneavoastra acasa (aveti reteta mai jos). Adaugati 60g de rosii si sucul ramas de la porc.
Poate fi servit cu orice fel de paste. Folositi-va imaginatia! Cerul este limita!