x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Specialitatea zilei - Spanac cu ciuperci

Specialitatea zilei - Spanac cu ciuperci

02 Iul 2004   •   00:00

Reteta este oferita de Constantin Badea, Golden Blitz Center

  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 30 minute
  • Grad de dificultate: scazut
  • Ingrediente: spanac proaspat 1,6 kg/spanac conservat 700 g; ciuperci proaspete 300 g/ciuperci conservate 150 g; unt 100 g; faina 80 g; 2 oua; 200 ml lapte; pesmet 50 g; cascaval 125 g; sare 15 g.
  • Mod de preparare: Spanacul proaspat se fierbe in apa cu sare, se toaca marunt. La fel se procedeaza si cu spanacul conservat. Ciupercile proaspete se curata, se fierb in apa cu sare, se taie lame. Ciupercile conservate se scurg, se spala, se taie lame.

    In 100 g unt se inabusa faina (dizolvata in 100 ml lapte rece), se adauga sare, restul de lapte, se continua fierberea, amestecand pentru a nu se produce aglomerari. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand continuu. Ciupercile se inabusa separat in 50 g unt. In sosul format se adauga spanacul, sare si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Compozitia formata se adauga intr-o tava unsa cu unt si tapitata cu pesmet. Se presara cascaval deasupra si se baga la cuptor.
    Preparatul se serveste cald.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie