Reteta este oferita de Constantin Badea, Golden Blitz Center
Portii: 5
Ingrediente: salata 3 bucati, usturoi 50 g, vin alb 75 ml, unt 50 g, faina 35 g, lapte 425 ml, nucsoara 5 g, sare 15 g, piper 2 g.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 30 minute
Mod de preparare:
Se inabusa frunzele de salata in 75 ml vin si 200 ml apa la foc mic, apoi se scurg. Se prepara sosul bechamel: se topesc 30 g unt intr-o tigaie la foc mic. Se adauga faina si se amesteca incontinuu 2-3 minute cu lingura de lemn. Se toarna laptele rece putin cate putin, amestecand pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa fiarba 15 minute, amestecand continuu. Se asezoneaza, se adauga nucsoara. Se aranjeaza miezul si frunzele salatelor cu usturoi intr-un vas termorezistent. Se toarna deasupra sosul bechamel, se introduce tava la cuptor 20 de minute.