Reteta va este oferita de Sofian Adrian
BLATUL:
4 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri faina (linguri rase)
coaja de lamaie (portocale)
Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul (ca la bezea), se adauga treptat galbenusurile, uleiul, coaja de lamaie si, la sfarsit, se pune faina, care se amesteca cu doua linguri de jos in sus. Se rastoarna tot intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. In cuptorul incalzit dinainte se coace circa 45 de minute. Separat, patru linguri de gelatina se pun intr-un pahar cu putina apa calda. Gelatina se lasa la inmuiat circa o ora, daca se intareste si se raceste se pune paharul intr-o craticioara cu apa la incalzit, astfel incat gelatina sa fie lichida.
CREMA - un pachet de budinca de vanilie (se prepara dupa indicatiile de pe pachet). La prepararea budincii se adauga si trei-patru linguri de zahar. Cand s-a racit budinca se pune gelatina lichida si 500 g de frisca lichida batuta bine. Se amesteca totul foarte bine. In forma in care am facut blatul se asaza rondelele de ananas (pe fundul formei si lateral), se toarna jumatate din crema rezultata, se pune jumatate din blatul insiropat cu sirop de ananas, iar deasupra se adauga cealalta jumatate din crema si jumatate din blatul ramas si insiropat. Se pune o farfurie deasupra si se lasa la frigider. A doua zi se rastoarna tortul si se mananca.