x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Specialitati la foc mic

Specialitati la foc mic

21 Oct 2004   •   00:00

Am colindat pana acum prin bucataria multor popoare, dar nu ne-am oprit si la vecinii nostri. De aceea, astazi va vom destainui cateva dintre bunatatile culinare ale Bulgariei.

CRISTINA CATANA

VEGETAL. Cele mai bune preparate bulgaresti sunt cele din legume
Bulgarii au o varietate foarte mare de preparate si asta si din cauza migratiilor foarte mari de pe aceste meleaguri. Turcii si grecii au fost cei care si-au lasat o amprenta pregnanta in farfuriile vecinilor nostri. De aceea, felurile de mancare rezultate din aceste influente culturale nu se pot numi traditionale bulgaresti, dar cu siguranta le puteti gusta doar aici. Bozha, banitsa, kebabcheta, Shopska salata, sarmi sunt doar cateva dintre gustoasele preparate care fac mandria artei culinare bulgaresti.

RABDARE. Secretul gospodinelor bulgaroaice este focul mic. Toate preparatele se prajesc, se coc, se fierb pe indelete. In acest fel se pastreaza calitatile nutritive ale ingredientelor si se castiga un plus de gust si de savoare. In Bulgaria, agricultura si indeosebi cultivatul legumelor este principala ocupatie a oamenilor. De aici si faima pentru conservele pe care le fac. Nu trebuie decat sa ne gandim la renumitii castraveciori bulgaresti...

SALATA. Tot ca urmare a pasiunii lor pentru gradinarit, bulgarii fac cele mai bune salate. Shopska, despre care am amintit mai sus, este vedeta bucatariei bulgaresti. Rosii taiate marunt, castraveti, ceapa, branza amestecata cu ardei iute. Despre mancarurile vecinilor nostri am putea scrie pagini intregi, dar cum spatiul nu ne permite, va lasam pe dumneavoastra sa descoperiti savuroasele lor preparate.

×
Subiecte în articol: gastronomie