Bucureşti, capitală europeană. Zeci de restaurante şi hoteluri de patru sau cinci stele. Chefi renumiţi din toate colţurile lumii, care gătesc pentru gurmanzii cu dare de mână. Prezentat în acest mod, peisajul culinar bucureştean pare înfloritor.
Numai că, în spatele scenei, bucătarii se confruntă cu o problemă care în timp poate deveni gravă: lipsa materiilor prime de calitate sau a celor deosebite. De aceea, Centrul de Învăţământ Turistic a început o serie de programe prin care să îi ajute pe chefii din Capitală să rezolve acest neajuns.
BUCĂTARI DE TOP
Patru specialişti olandezi au venit în Capitală cu ingrediente premium pentru a le prezenta bucătarilor de la cele mai renumite restaurante. Somon sălbatic, dorada, carne de vită maturată, specialităţi din miel, usturoi negru, flori comestibile, vinete albe, salpicon, alge, Steviosida, germeni de soia, alfa-alfa, topinambur, mango, papaia, anghinare, sucrine, frunze cu aromă de stridii, stridii, scoici Saint-Jaques în cochilie sau decochiliate, razor clams, scoici de golf sau scoici de mare, crab norvegian sunt doar câteva dintre specialităţile pe care în curând le vom regăsi în meniurile unor restaurante high-class. Grupul de specialişti a fost condus de maestrul Wynand Voegle, unul dintre cei mai mari bucătari din lume. Acesta şi-a dat seama de potenţialul gastronomiei româneşti în timpul vizitelor făcute la noi, şi de aceea a considerat că trebuie să le dea o mână de ajutor bucătarilor talentaţi de la noi. La prezentare au participat Ştefan Bercea (vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România), Joseph Hadad (Casa Vernescu), Henrik Sebok (Howard Johnson), Horia Vîrlan, Cristina Mardare (Grand Hotel Continental), Loredana Negoiţă (Heritage), Daniel Stoenescu (Hard Rock Cafe) şi Claudiu Prepeliţă (Miko Palace).
Acesta este primul eveniment dintr-o serie de manifestări organizate de Centrul de Învăţământ Turistic în scopul de a mări calitatea şi competitivitatea gastronomiei româneşti prin introducerea de ingrediente naturale şi superioare din punct e vedere calitativ. Totodată este o oportunitate ca breasla să se poată întâlni şi discuta despre provocările apărute pe piaţă.
Citește pe Antena3.ro