x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Spre taramuri culinare

Spre taramuri culinare

16 Feb 2005   •   00:00

Daca aveti concediu in aceasta perioada a anului si nu stiti unde sa vi-l petreceti, noi va oferim cateva variante. Mai trebuie sa fiti un impatimit al gatitului si al mancatului si sa aveti ceva bani de cheltuit, pentru ca de data aceasta va oferim cateva destinatii exotice.

SARBATORI. Festivalul Lamailor (11-27 februarie). Evenimentul are loc in orasul francez Menton, recunoscut pentru faptul ca principalul venit al comunitatii provine din cultivarea lamailor. Tocmai de aceea, institutiile locale incurajeaza reinnoirea plantatiilor de clementini, lamai si portocali. Gradina Palatului Caroles are 337 de pomi din 93 de varietati. Prin acest festival, locuitorii orasului Menton aduc un elogiu lamaiului, care este simbolul orasului.

Festivalul anual al bucatelor si al veseliei (16-20 februarie). Acest eveniment celebreaza ingredientele care dau gust bucatariei islandeze, prin demonstratii ale celor mai mari bucatari din domeniu din intreaga lume. "Noaptea gurmanzilor" include de asemenea creatii originale ale celor mai mari restaurante traditionale din Reykjavik, capitala culinara si administrativa a Islandei.

Savor Dallas (18-20 februarie). Manifestarea din statul american Texas isi propune nu numai sa satisfaca cele mai sofisticate cereri ale gurmanzilor, dar este presarata si cu seminarii avand ca subiect vinul, gastronomia, toate intr-o atmosfera relaxanta. Se pune accentul pe arta si inovatie in bucatarie.

Salonul Culinar din Emiratele Arabe Unite (20-23 februarie). Timp de patru zile, Emiratele Arabe Unite devin capitala extravagantelor culinare. Aici au loc demonstratii, seminarii si competitii, organizate de bucatari profesionisti. Piesa de rezistenta a evenimentului este "Restaurantul Natiunilor", unde cei mai norocosi dintre vizitatori vor avea posibilitatea sa deguste delicatese gastronomice din cele mai indepartate si exotice colturi ale lumii.

Festivalul Vinului si al Fructelor de Mare (25-27 februarie). Pentru doua zile, vedete intr-ale gastronomiei isi expun cu mandrie preparatele, spre deliciul vizitatorilor. Sefii bucatari dau explicatii celor care ii privesc gatind, dezvaluind chiar si unele din secretele care i-au facut celebri. La seminariile din perioada manifestarii, cei prezenti discuta despre noi modalitati de a face din gatit o adevarata arta.

Salonul Agriculturii de la Paris (26 februarie-6 martie). Manifestarile isi propun sa aduca la cunostinta publicului cele mai noi metode pentru prepararea branzeturilor. Acestea includ preparare, procese tehnologice, echipamente. Celor mai buni dintre participanti li se vor acorda premii pentru noile inovatii in domeniu.

Festivalul Ciocolatei (26 februarie). Organizatorii ofera participantilor muzica live, sampanie, vin si ciocolata, sub cerul instelat al insulelor Hawaii. Ciocolata va fi ingredientul de baza sau doar va completa savoarea inghetatei, a bomboanelor sau a altor preparate dulci. (Cristina Andreea Catana)
×
Subiecte în articol: gastronomie