Vă ispitim totuși s-o încercați, pentru că rețeta făcută de cumvaplace.ro este foarte gustoasă. Și vă spunem un secret: prin coacere, conopida devine dulceagă și nici mirosul ei nu mai este atât de pregnant.
INGREDIENTE
-
1 conopidă, tăiată în buchețele (aproximativ 1 kg)
-
100 g bacon feliat
-
60 g unt + 40 g (opțional)
-
1 ceapă roșie tăiată
-
4 caței de usturoi
-
1 l apă fierbinte
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Zeamă de lămâie
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
-
Nucșoară
-
Pătrunjel (opțional)
CUM SĂ FACEȚI
- Încingeți cuptorul la 220 de grade. Puneți buchețelele de conpidă și ustroiul pe tava tapetată cu hârtie de copt. Stropiți cu 2 linguri de ulei și dați la cuptor pentru 25 minute, până se caramelizează ușor.
- Prăjiți baconul într-o tigaie fără grăsime. Îl scoateți pe o farfurie tapetată cu șervet de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Într-o oală, puneți 60 g unt și un strop de ulei și căliți ceapa până devine translucidă, 3-5 minute.
- Păstrați 4-5 buchete de conopidă coaptă (pentru decor), iar pe restul le puneți cu apa și usturoiul copt la fiert, pentru 20 minutes.
- Dați deoparte, blendați cu mixerul vertical, asezonați cu nucșoară și zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Noi am mai adăugat un cub de unt (40 g), să fie gustul și mai bogat. Mai mixați câteva secunde.
- Puneți în castroane, decorați cu bacon crocant, buchețele de conopidă și pătrunjel, dacă vă place.
REȚETĂ VIDEO
Supa