Într-o gospodărie din Florești, lângă Cluj, am mâncat într-o vară o supă de măcriș cu carne afumată. Ce bucătar român s-ar încumeta să o ridice pe culmile gloriei?
Amestecul straniu de gusturi, ingredientul rarisim (azi), mai ales în asemenea cantitate, toate ar putea să-i marcheze unicitatea.
Deși afumătura te-ntoarce cu gândul la vântul iernii, măcrișul, fraged, e semn de vară încă nemântuită! Dar hai să nu vă țin mult cu gurile căscate și să trec la rețetă!
Citește și Ciuperci umplute cu caș dospit
Ai trebuință, deci, de o jumătate de kilogram de ciolan de porc afumat (nu prea gras), o jumătate de kilogram de măcriș, 3-4 linguri de orez (spălat și scurs bine), 2-3 linguri de smântână dulce, sare (după gust).
............
Citește mai departe cum se pregătește SUPA DE MĂCRIȘ CU AFUMĂTURĂ