x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Târg agricol pentru bucureşteni

Târg agricol pentru bucureşteni

de Maria Belu-Burtea    |    29 Oct 2008   •   00:00

Varză, cartofi, ţelină, ceapă, gogoşari, mere, pere, struguri, într-un cuvânt toate legumele şi fructele toamnei şi le-au putut procura bucureştenii de la Târgul Agricol de Toamnă care s-a desfăşurat duminică, 19 octombrie, în Piaţa Constituţiei. Evenimentul, organizat de Primăria Capitalei şi Ministerul Agriculturii, a fost deschis de ministrul Agriculturii Dacian Cioloş. Pe lângă legume şi fructe proaspete doritorii şi-au putut procura, tot la preţ de producător, produse tradiţionale şi ecologice româneşti.



Oaspeţi în Piaţa Constituţiei

Începând cu ora 8:00, piaţa din faţa Palatului Parlamentului a devenit neîncăpătoare. Bucureştenii au profitat din plin de oferta toamnei – au fost 130 de tarabe ale producătorilor – şi şi-au cumpărat cele necesare pentru iarnă. Curioşi din fire, ne-am amestecat printre vizitatori şi am stat de vorbă cu unul dintre ei: “Noi ne procurăm legume şi fructe numai din pieţele volante care sunt organizate la sfârşit de săptămână în Bucureşti. Dar ni s-a întâmplat să ajungem mai târziu şi să nu mai găsim mare lucru pe tarabe. Azi însă ne-am luat toate cele necesare pentru preparat conserve şi murături. După cum vedeţi, soţul meu are deja doi saci lângă el care trebuie duşi la maşină şi încă nu am terminat de luat tot ce avem nevoie”, ne-a spus Matilda Popescu din Bucureşti. Printre cei care şi-au făcut aprovizionarea de la Târgul Agricol de Toamnă s-a numărat şi prim-ministrul României. Nu l-am văzut pe premier chiar cu plasele în mâini, dar a mers pe la tarabe şi a stat de vorbă atât cu producătorii, cât şi cu cumpărătorii.

“Murăturile, ca şi vinul roşu, au darul să uşureze drumul fripturilor, să schimbe gustul greu al grăsimilor, să mineralizezo-vitaminizeze proteina lipidă, bazată pe darurile porcului din cămara mioritică hibernală”
Radu Anton Roman

×
Subiecte în articol: bucatarie de festival