Potrivit cumvaplace.ro, este un desert cu gust de vară, foarte ușor de pregătit. Cu siguranță o vom pregăti din nou, ne gândim deja la umplutura de zmeură. Sau de afine. Ori să fie de prune? Ce de idei. Spor la treabă și vouă!
INGREDIENTE
- Pentru aluat
-
400 g făină tip 000
-
200 g unt (am folosit cu 80% grăsime)
-
1 ou
-
2 plicuri de zahăr vanilinat
-
1 plic de praf de copt
-
2-3 linguri de apă foarte rece
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
70 g zahăr
-
Sare
- Pentru umplutură
-
500 g căpșuni
-
1 lingură cu vârf de amidon
-
2 linguri de zahăr
-
1 plic de zahăr vanilat
-
2 linguri de zeamă de lămâie
CUM SĂ FACEȚI
- În vasul blenderului puneți făina, un praf de sare, zahărul, vanilia, praful de copt și untul rece tăiat cubulețe. Pulsați de câteva ori, până obțineți o compoziție nisipoasă. Adăugați oul și două linguri de apă și mai pulsați de câteva ori, să se lege aluatul. Dacă e nevoie, aluatul rămâne nisipos, mai adăugați o lingură de apă. Împărțiți aluatul în două părți egale, le împăturiți în folie alimentară și le dați la rece pentru 45 de minute, să se întărească bine. Dacă vă grăbiți, puneți aluatul la congelator 20-25 de minute.
- Între timp, pregătiți umplutura. Tăiați fructele în cubulețe și le amestecați cu amidonul, zahărul, vanilia și zeama de lămâie.
- După ce aluatul s-a răcit, dați prima bucată pe răzătoarea mare direct în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt. Așezați deasupra fructele pregătite mai sus, cu tot cu zeama pe care o leasă și le distribuiți uniform. Deasupra radeți a doua bucată de aluat și nivelați ușor, acoperind cât mai bine întreaga suprafață a tartei. Ridicați ușor capetele hârtiei de copt, să ”formați” marginile tartei.
- Dați la cuptorul încins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute. Cu toate că vă va fi greu, după ce scoateți tarta cu căpșuni din cuptor așteptați să se răcească înainte de a o tăia.