x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Terină de ficăţei cu legume

Terină de ficăţei cu legume

29 Oct 2010   •   00:00
Terină de ficăţei cu legume
5993-135232-untitled1.jpg● Ingrediente: 300 g ficat de pui, două cepe, 3 căţei de usturoi, 75 g pesmet, 600 ml lapte, 50 g smântână, două ouă, 200 g ciuperci, doi castraveţi verzi, 500 g dov­leac de plăcintă, 100 g nuci, 3 g scorţişoară, coacăze roşii, ulei, sare, piper

● Mod de preparare:
1
Ficaţii de pui se pun într-un bol şi se acoperă cu 400 ml lapte dulce. Se introduc la rece pentru minimum o oră.

2 Cepele se toacă mărunt. Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa două minute, apoi se adaugă ficăţeii.

3 Se călesc până devin aurii, se iau de pe foc şi se pune totul într-un bol. Se lasă să se răcească puţin, se adaugă usturoiul, pesmetul, restul de lapte, smântâna, ouăle, sare şi piper.

4 Se pasează totul cu un blen­der, se pune compoziţia în for­me mici de terină unse cu ulei şi tapetate cu pesmet, se nivelează şi se introduc în cuptorul încins.

5 Se coc la foc potrivit 30-45 de minute şi se păstrează la cald. Dov­leacul se curăţă, se spală, se taie cuburi, se condimentează cu sa­re, piper, scorţişoară şi se prăjeşte.

6 Ciupercile se feliază, se ames­tecă bine cu nuci tocate şi dovleac prăjit şi se servesc alături de terină.

● Sfat: În momentul servirii se toar­nă peste terină sos de coa­căze roşii şi se presară castraveţi raşi.
● Băutura: Merlot

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne