● Mod de preparare:
1 Ficaţii de pui se pun într-un bol şi se acoperă cu 400 ml lapte dulce. Se introduc la rece pentru minimum o oră.
2 Cepele se toacă mărunt. Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa două minute, apoi se adaugă ficăţeii.
3 Se călesc până devin aurii, se iau de pe foc şi se pune totul într-un bol. Se lasă să se răcească puţin, se adaugă usturoiul, pesmetul, restul de lapte, smântâna, ouăle, sare şi piper.
4 Se pasează totul cu un blender, se pune compoziţia în forme mici de terină unse cu ulei şi tapetate cu pesmet, se nivelează şi se introduc în cuptorul încins.
5 Se coc la foc potrivit 30-45 de minute şi se păstrează la cald. Dovleacul se curăţă, se spală, se taie cuburi, se condimentează cu sare, piper, scorţişoară şi se prăjeşte.
6 Ciupercile se feliază, se amestecă bine cu nuci tocate şi dovleac prăjit şi se servesc alături de terină.
● Sfat: În momentul servirii se toarnă peste terină sos de coacăze roşii şi se presară castraveţi raşi.
● Băutura: Merlot
Citește pe Antena3.ro