● Mod de preparare:
1 Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele subţiri. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii subţiri.
2 Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie felii groase, apoi cubuleţe. Carnea de vită se spală, se şterge cu un şervet şi se taie cuburi.
3 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte carnea până devine aurie, apoi se adaugă ceapa şi morcovul. Se călesc cinci minute, se adaugă ardeii capia tăiaţi cubuleţe, apoi şi cartofii.
4 Se toarnă apă cât să depăşească totul cu două degete, se condimentează şi se lasă să fiarbă acoperite cu un capac.
5 Când sunt aproape fierte se adaugă roşiile date prin răzătoare, pasta de tomate dizolvată cu puţină apă, usturoiul feliat sau pisat şi se continuă fierberea.
● Sfat: Se serveşte ca atare presărată cu busuioc tocat, cu gogonele sau castraveţi muraţi.
● Băutura: Traminer
Citește pe Antena3.ro