x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tocană de ceapă cu vită

Tocană de ceapă cu vită

03 Noi 2010   •   00:00
Tocană de ceapă cu vită
6001-135737-untitled1.jpg● Ingrediente: 6 cepe albe, două cepe roşii, doi morcovi, doi ardei capia, 500 g carne de vită, 3 roşii, un ardei iute mic, 200 ml ulei, o lingură cu pastă de ardei dulce, o frunză de dafin, sare, piper, coriandru verde, cartofi, mălai, gogonele

● Mod de preparare:
1
Cepele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Carnea de vită se spală, se şterge cu un şervet absorbant şi se taie bu­căţele.

2 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune carnea şi se prăjeşte până devine aurie. Se scoate carnea cu o spumieră, se pune într-un bol şi, în uleiul rămas, se pune ceapa.

3 Se căleşte cinci minute, se adaugă morcovii curăţaţi de coajă şi daţi prin răzătoarea cu ochiuri mari şi ardeii capia tăiaţi cubuleţe.

4 Se călesc cinci minute, se adaugă carnea, ardeiul iute tăiat felii mari, pasta de ardei dulce şi frunza de dafin.

5 Se toarnă apă cât să de­pă­şească totul cu două degete, se condimentează şi se fierbe până ce carnea este aproape fiartă.

6 Se adaugă roşiile date pe răzătoare, se fierb până s-a înmuiat carnea şi se opreşte focul.

● Sfat: Se serveşte fierbinte pre­sărată cu coriandru, cu piure de cartofi, mămăligă şi gogonele.
● Băutura: Traminer

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne