● Mod de preparare:
1 Cepele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Carnea de vită se spală, se şterge cu un şervet absorbant şi se taie bucăţele.
2 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune carnea şi se prăjeşte până devine aurie. Se scoate carnea cu o spumieră, se pune într-un bol şi, în uleiul rămas, se pune ceapa.
3 Se căleşte cinci minute, se adaugă morcovii curăţaţi de coajă şi daţi prin răzătoarea cu ochiuri mari şi ardeii capia tăiaţi cubuleţe.
4 Se călesc cinci minute, se adaugă carnea, ardeiul iute tăiat felii mari, pasta de ardei dulce şi frunza de dafin.
5 Se toarnă apă cât să depăşească totul cu două degete, se condimentează şi se fierbe până ce carnea este aproape fiartă.
6 Se adaugă roşiile date pe răzătoare, se fierb până s-a înmuiat carnea şi se opreşte focul.
● Sfat: Se serveşte fierbinte presărată cu coriandru, cu piure de cartofi, mămăligă şi gogonele.
● Băutura: Traminer
Citește pe Antena3.ro