x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tradiţie şi rafinament

Tradiţie şi rafinament

12 Dec 2007   •   00:00

Este unul dintre cele mai elegante restaurante din Centrul istoric al Capitalei. Cu ceva timp in urmă a fost consolidat şi restaurat, deoarece cei care l-au preluat au dorit să-i redea aerul boem de altădată.

Este unul dintre cele mai elegante restaurante din Centrul istoric al Capitalei. Cu ceva timp in urmă a fost consolidat şi restaurat, deoarece cei care l-au preluat au dorit să-i redea aerul boem de altădată. Pictura de pe pereţi a fost restaurată cu mare indemănare de un artist priceput. Octavian Lăpădătescu este cel care pune in valoare, din punct de vedere gastronomic, acest restaurant.

Ce fel de reţete stau la baza preparatelor din acest restaurant? Toate reţetele sunt originale şi foarte gustoase. La baza lor nu stau cărţile de reţete, ci dragostea faţă de această meserie. Eu am invăţat de la cei mai buni bucătari, creez cu cea mai mare uşurinţă reţete sau le imbunătăţesc pe unele invăţate de la profesorii mei. La 16 ani am inceput ca ucenic, am curăţat cartofi, dar am avut norocul să invăţ de la cei mai buni maeştri in domeniu.

Vechi şi nou

Restaurantul are propria lui tradiţie sau urmaţi tendinţele zilei in acest domeniu? Păstrăm tradiţia restaurantului, dar toate meniurile sunt aduse la nivelul anului 2007. Noi suntem o echipă tănără, pentru care a fi competitivi inseamnă şi a mulţumi consumatorii, dar şi a cunoaşte tot ceea ce e nou in arta culinară.

Avănd in vedere tradiţia localului, aveţi tot timpul aceleaşi meniuri sau le schimbaţi? Meniurile se schimbă de două ori pe an. Servim preparate tradiţionale romăneşti - de la celebrii mici, la sărmăluţe sau ciolan cu varză, dar şi măncăruri din bucătăria internaţională. Clienţii mulţumiţi revin la noi şi ne comandă acelaşi fel care le-a plăcut, iar noi ştim că avem o reţetă reuşită. Şi unul dintre cele mai importante lucruri… toate produsele pe care le folosim sunt proaspete, iar ingredientele sunt de cea mai bună calitate.

Turnuleţ de legume pane

Ingrediente: vinete, dovlecei, morcovi, andive, roşii, oţet balsamic, sos pesto, rozmarin, usturoi.

Preparare: Vinetele şi dovleceii se spală şi se taie in rondele de doi centimetri grosime, se sărează, se condimentează, se pun pe grătar, se lasă la răcit, apoi se dau prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc şi se scot pe şerveţel. Separat se călesc in ulei rozmarinul şi usturoiul, se dau deoparte, iar in uleiul aromat se călesc morcovul şi dovlecelul tăiate jullien. Se aşază pe o farfurie rondelele una peste alta, iar intre ele se pune căte o lingură de sos pesto. Restul legumelor se aşază lăngă turnuleţul format din vinete şi dovlecei.

Taina bucătarului

Măncarea cea mai gustoasă se obţine cănd este gătită cu multă dragoste şi pasiune. Reţeta pe care v-o prezentăm este originală şi a fost creată special pentru revista noastră.

×
Subiecte în articol: recomandarea saptamanii