x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Trucuri in bucatarie

Trucuri in bucatarie

25 Sep 2004   •   00:00
  • Ouale puse la fiert nu vor mai crapa daca se asaza o farfurioara rasturnata pe fundul vasului in care se fierb.
  • Vechimea oualor se controleaza prin introducerea lor intr-o solutie de apa sarata formata din 125 de grame de sare si 1 litru de apa. Ouale de o zi vor cadea la fund, cele de 2 zile nu vor atinge fundul, cele de 3 zile se vor mentine cam la jumatatea distantei dintre fund si suprafata, iar cele mai vechi de 5 zile vor pluti la suprafata. Alta metoda mai simpla consta in a privi ouale in raza soarelui sau la un bec aprins. Daca galbenusul este lasat in jos, ouale sunt vechi.
  • Ouale fierte in apa cu putin otet si sare nu se sparg, nu mai crapa si raman moi.
  • Daca ouale crude au coaja crapata, se unge partea respectiva cu o felie de lamaie
  • Ouale crapate nu mai pierd albusul prin crapatura daca sunt fierte in apa sarata.
  • Ouale se pot fierbe si fara foc. In acest scop se introduc intr-un vas cu apa rece, dupa care se introduce o bucata de var nestins.
  • Cojirea oualor fierte se poate face cu usurinta daca se introduc dupa fiert intr-un vas cu apa rece.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie ouale