Ouale puse la fiert nu vor mai crapa daca se asaza o farfurioara rasturnata pe fundul vasului in care se fierb.
Vechimea oualor se controleaza prin introducerea lor intr-o solutie de apa sarata formata din 125 de grame de sare si 1 litru de apa. Ouale de o zi vor cadea la fund, cele de 2 zile nu vor atinge fundul, cele de 3 zile se vor mentine cam la jumatatea distantei dintre fund si suprafata, iar cele mai vechi de 5 zile vor pluti la suprafata. Alta metoda mai simpla consta in a privi ouale in raza soarelui sau la un bec aprins. Daca galbenusul este lasat in jos, ouale sunt vechi.
Ouale fierte in apa cu putin otet si sare nu se sparg, nu mai crapa si raman moi.
Daca ouale crude au coaja crapata, se unge partea respectiva cu o felie de lamaie
Ouale crapate nu mai pierd albusul prin crapatura daca sunt fierte in apa sarata.
Ouale se pot fierbe si fara foc. In acest scop se introduc intr-un vas cu apa rece, dupa care se introduce o bucata de var nestins.
Cojirea oualor fierte se poate face cu usurinta daca se introduc dupa fiert intr-un vas cu apa rece.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-