"Vânătoare de trufe" în pădurile buzoiene, degustare de produse specifice Buzăului, lecţii de gătit "predate" de profesionişti etc. sunt doar câteva din atracţiile cu care sunt îmbiaţi toţi cei care doresc să petreacă un weekend deosebit în mijlocul naturii. Asociaţia Monteoru Renaissance demarează sâmbătă, 29 ianuarie, a doua ediţie a pachetului turistic Aventuri culinare buzoiene. Pe lângă vizitarea atracţiilor zonei (ce va avea loc duminică, 30 ianuarie) – de data aceasta vor fi Vulcanii noroioşi şi Crama Pietroasele, recunoscută pentru vinurile ei – turiştii, însoţiţi de căutători profesionişti de trufe, dar şi de câini special dresaţi în căutarea acestui veritabil "bulgăre de aur negru buzoian", vor demara sâmbătă vânătoarea de trufe prin pădurile buzoiene, păduri ce ascund delicioasa ciupercă.
Pe lângă "trufiturism" programul mai cuprinde şi o degustare de produse tradiţionale specifice zonei, bunătăţi acompaniate de vinuri atent selecţionate de celebrul somelier Sergiu Nedelea. Apoi cheful Daniel Wendorf le va "preda" doritorilor cursuri de gătit Gourmet, învăţându-i cum să gătească o cină pe bază de trufe. Seara se va încheia cu cina, care bineînţeles va fi compusă din trei feluri de mâncare pe bază de trufe, delicatese ce vor fi însoţite de vin de Dealu Mare. Cei care doresc să pornească la "vânătoare de trufe" se pot înscrie pe siteul travelbuzau.com sau pe mobile-cooking-romania.com. Vânătorea va porni sâmbătă la ora 10:00 şi se va încheia la ora 20:00, iar preţul unui bilet va fi de 135 de euro de persoană.