RETETE CU ADRESA
Ananasul este originar din sudul Braziliei de astazi, unde se mai gasesc rude salbatice ale acestuia. Indienii au fost cei care l-au raspandit pe teritoriul Americii Centrale si de Sud, inainte ca aici sa ajunga Cristofor Columb. In 1493, cand exploratorul a ajuns in Insula Guadaloupe, a gasit ananas si l-a luat in Spania. In timpul acestor calatorii, conchistadorii luau cu ei fructul pentru a-i apara de scorbut. Asa, ananasul s-a raspandit pe aproape intreg globul.
Capacitatea ananasului de a vindeca si de a preveni bolile de stomac a fost recunoscuta inca de cand europenii l-au descoperit in America de Sud. Datorita enzimelor pe care le contine, ananasul ajuta stomacul sa digere mult mai bine alimentele, reducand riscul de inflamare sau de balonare. Sucul de ananas, consumat foarte rece, ajuta la tonificarea intregului organism. Insa daca sucul este preparat din ananas necopt, atunci va avea aceleasi consecinte ca in cazul administrarii unui purgativ puternic. De asemenea, consumat in exces poate duce la infertilitate. Mai mult de atat, ananasul in cantitati foarte mari este contraindicat in timpul sarcinii. Acesta mai contine fosfor, vitaminele A si C, calciu si carbohidrati in cantitati suficiente pentru mentinerea unei sanatati de fier.
|
Gofre cu ananasCitește pe Antena3.ro Pui cu ananas |