x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Un Cupidon gurmand

Un Cupidon gurmand

17 Noi 2004   •   00:00

GASTROLOGIE

Click pentru a mari imaginea
Sagetatorii sunt marii gurmanzi ai zodiacului, indragostiti de insusi actul de a manca. Sagetile acestor Cupidoni se intorc impotriva lor atunci cand vine vorba de mancare, caci nimic nu-i seduce mai mult ca rafinamentul mancarurilor exotice. Din fericire pentru nativii acestei zodii, nu au deloc a se ingrijora in ceea ce priveste kilogramele, pentru ca sunt oameni ai miscarii.

Dominati fiind de Jupiter, Sagetatorii se vor afla mereu sub semnul fericirii si al optimismului si, nu in ultimul rand, al intelepciunii. Intelepciunea nu le este insa intotdeauna de folos atunci cand vine vorba de mancare. Aici tentatia este atat de puternica, incat excesele gastronomice sunt la ordinea zilei in viata lor. Nu vor refuza niciodata o mancare decat daca va fi lipsita de gust, de savoare sau de rafinament, pentru ca ei, prin execelenta sunt niste persoane rafinate. Gustul (in toate sensurile acestui cuvant), si mai bine spus ar fi bunul gust, este acela care le directioneaza viata. Si cu cat e mai picant, cu atat mai bine, mai ales ca se stiu favorizati de astre, in sensul ca nu sunt tocmai predispusi la boli ale aparatului digestiv. Desi excesele i-ar putea afecta pana si pe ei. Mai ales untul si grasimile de orice fel, pe care le indragesc atat de mult, s-ar putea sa se aseze tocmai in zona lor cea mai sensibila, si anume soldurile.

Femeia acestei zodii, un adevarat Eros feminin, va trebui sa aiba grija ca principalul ei atu, coapsele si soldurile, sa nu se transforme in cel mai important dusman. (Cu atat mai mult cu cat nativii Sagetatori nu suporta restrictiile de nici un fel.) Trebuie sa invatati sa faceti diferenta intre nevoi si dorinte. Desi extrem de pasionate de mancare, femeilor din Sagetator nu le place deloc sa gateasca. Una dintre cele mai mari placeri ale lor este aceea de a manca in oras, la restaurant, si de a incerca tot timpul gusturi noi.

Curiozitatea, si nu in ultimul rand curiozitatea gastronomica, este o trasatura importanta a lor, care le situeaza in randul exploratorilor. Nu vor refuza niciodata sa incerce un fel nou de mancare, de care, de altfel, se vor plictisi in curand. La desert insa n-o sa le deranjeze variatiile pe aceeasi tema, atat timp cat e vorba despre frisca sau ciocolata. Si combinate, daca se poate. Asa ca nu vor refuza vreodata o invitatie la cofetarie, chiar daca asta va insemna apoi ore intregi la sala de gimnastica. Dar in privinta asta nu trebuie sa se ingrijoreze, pentru ca propriul lor corp le va ajuta inainte de toate, printr-un metabolism extrem de ridicat ce favorizeaza arderile rapide.

Sagetatorii sunt predispusi la boli ale aparatului circulator si de aceea trebuie sa aiba grija sa nu faca exces de sare sau de grasimi. (Exact ce le place lor cel mai tare.) In rest, inteligenta si bunul gust ar trebui sa le arate exact drumul pe care trebuie sa-l urmeze. Noi nu le putem recomanda decat sa tina cont de ele si sa nu uite niciodata vechiul dicton scris pe celebrul templu antic de la Delphi: "Cunoaste-te pe tine insuti !"

Banane si curry

Reprezentantilor unei zodii atat de dornice de dragoste, nu se putea sa le propunem decat o reteta cu proprietati afrodiziace. Pentru asta aveti nevoie de doua banane nu prea coapte, dar parfumate, pe care le taiati in doua pe lungime. Le rumeniti in tigaie la foc mic, in putin unt. Adaugati apoi praful de curry si chimenul si lasati-le pe foc timp de 10 minute. Rasuciti bucatile de banana, astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti. Serviti-le apoi pe un platou, ca aperitiv sau ca garnitura la friptura.

×