x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Un dulce din copilărie - Găluşte cu prune

Un dulce din copilărie - Găluşte cu prune

18 Aug 2016   •   16:37
Un dulce din copilărie - Găluşte cu prune

 500 g cartofi, 120 g făină, prune, o lingură de griş, 70 g pesmet, 100 g unt, 100 g zahăr tos, un vîrf de linguriţă de sare, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, optional: o linguriţă pudră de scorţişoară, un vîrf de cuţit de pudră de cuişoare  

1 Prunele se spală, se scurg de apă şi se curăţă de sîmburi. Se presară 30 g zahăr tos, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare.  

2 Cartofii se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă.  

3 Se trec prin maşina de tocat carne sau se pasează cu o paletă, se adaugă grişul, făina, sarea şi se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare.  

4 I se dă formă de fitil mai gros, se taie în felii mai groase şi se învelesc jumătăţile de prune.  

5 Li se dă formă rotundă, fără să aibă vreo fisură, fiindcă se desfac. Se pune o oală cu apă la fiert, se pun găluştele şi se fierb pînă se ridică la suprafaţă.  

6 Se topeşte untul, se pun pesmetul, zahărul tos rămas, zahărul vanilinat, pudra de scorţişoară şi cea de cuişoare. Se trec găluştele prin amestec şi se servesc imediat.
 
Dacă aluatul este prea moale se pune făină, iar dacă este prea tare se mai adaugă puţină apă rece.

×
Subiecte în articol: galusti cu prune