OCHIUL SOACREI
MONICA STEFANIA VELICU
|
Nurorile din ziua de azi nu mai seamana cu cele de ieri. Pai, cum ma purtam eu cu soacra-mea?! Nora-mea face numai ce vrea ea. Si stiti care e culmea? Ca eu de fapt tin la ea. Are gura cam mare, dar la asta ne potrivim de minune. Si avem si pasiuni comune: florile, poezia si gatitul. Ma rog, eu le fac pe toate mai bine ca ea, dar asta e normal, nu? La mine isi spun cuvantul si varsta, si experienta. Stati sa vedeti cum a fost cu florile. Ca daca nu stiati, eu am casa plina de flori. Si ea la fel. Dar vai de capul lor. Cand am trecut pe la ei si am vazut ca erau, saracele, moarte de sete, pleostite, nu altceva, m-am infuriat si le-am udat. In loc sa-mi multumeasca, m-a sunat seara sa-mi spuna ca i-am inundat casa si ca de ce le-am schimbat locul. Ea nu stie, desteapta, ca una vrea mai multa lumina, alta mai putina...
De gatit, ce sa mai zic. Pe-aia cu crema de zahar ars nu v-am spus-o? A caramelizat zaharul ala pana n-a mai stiut de capul lui. De ti se amara si sufletul in tine. Bineinteles ca n-a recunoscut si a incercat sa ne convinga cum ca asa e reteta si ca gustul amar e la moda. Le-am facut si eu pe urma o crema de s-au lins pe degete si le-am spus ca a mea "e de moda veche", nu e amara. A inghitit-o. Ca sa se razbune, a vrut sa-mi dea peste nas cu cartile ei, cu literatura... Dar i-am aratat ca mai stiu si eu cate ceva. Inainte sa ies pe usa, i-am aruncat in fata: "Mais ou sont les nieges dâantan?" si i-am si tradus, adica "Unde sunt zapezile de altadata". Autorul l-am uitat, dar sa nu ma dati de gol.
POVETE
|
FLORILE. Florile de apartament nu trebuie tinute prea aproape de o sursa de caldura, pentru ca pamantul li se usuca prea repede si se palesc. Aveti grija sa le udati cam de doua ori pe saptamana.
Citește pe Antena3.ro ZAHARUL. Nu caramelizati niciodata prea tare zaharul, pentru ca va capata gust amar, fie ca e vorba de crema de zahar sau de un sirop pentru tort. Lasati-l numai cat sa capete nuanta frunzelor aramii toamna.
FRISCA. Puteti servi crema de zahar ars garnisita cu cateva linguri de frisca si cu ciocolata rasa. Efectul va fi incredibil. |