x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Unii au nevoie si sa se ingrase

Unii au nevoie si sa se ingrase

17 Feb 2005   •   00:00

Notiunea de dieta te duce cu gandul la slabit, numai ca sunt persoane care au nevoie de un regim special si pentru a se ingrasa.

CRISTINA ANDREEA CATANA

Nu este suficient sa consumati grasimi si paste fainoase in exces. Nu este nici indicat, pentru ca, desi veti reusi sa ajungeti la greutatea corporala dorita, veti avea probleme cu splina, ficatul, stomacul sau inima. Numarul de calorii zilnice necesare unei femei adulte este aproximativ 1.900, insa, pentru a castiga greutate, aveti nevoie de 2.400. Acest lucru va va aduce in medie un kilogram pe saptamana.

SFATURI. Daca va decideti sa urmati o asftel de dieta, este foarte important sa tineti cont de sfatul medicului nutritionist, care va poate recomanda ce anume aveti voie sa consumati si ce nu, in functie de metabolismul dumneavoastra. Este stiut ca unele persoane au arderile interne foarte rapide si de aceea nu reusesc sa asimileze ceea ce mananca.

Apoi, pasul urmator este sa aveti la indemana o lista cu valoarea calorica a majoritatii alimentelor, pentru a putea sa gestionati foarte bine regimul. Urmand sfatul medicului de specialitate, trebuie sa va organizati mesele, astfel incat meniul sa nu fie plictisitor, dar sa aveti in fiecare zi acelasi numar de calorii.

REGIM
La micul-dejun trebuie sa consumati: doua linguri cu nuci, doua linguri cu stafide, o banana, o jumatate de cana cu lapte, o jumatate de cana cu suc de portocale. Urmatoarea masa va fi pe la ora 11:00, cand va trebui sa mancati o felie de paine cu unt. Pranzul va fi compus dintr-o salata de ton cu legume, branza si masline, se va asezona cu ulei de masline, sare si piper. Spre seara, serviti o jumatate de piept de pui, o cana cu legume fierte si una cu orez fiert.
GRASIMI
Grasimile benefice fac parte din categoria grasimilor saturate. Pentru a le asimila doar pe cele care ne fac bine, trebuie sa avem grija sa avem la masa in egala masura preparate din peste si din carne de porc. Apoi, trebuie sa tinem cont de grasimile care sunt inscrise pe etichetele produselor alimentare. Cea mai buna solutie in acest caz este sa renuntati la a lua masa in oras, pentru ca, daca veti gati dumneavoastra, veti putea controla foarte bine nivelul grasimilor.
×
Subiecte în articol: gastronomie