x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Up: Baloanele spre aventură

Up: Baloanele spre aventură

de Magda Cristina Ursache    |    04 Mar 2010   •   00:00
Up: Baloanele spre aventură
Sursa foto: /cinemagia.ro

Este singurul film de animaţie din lista celor 10 filme nominalizate la categoria "Cel mai bun film". Este o minunată poveste de viaţă care, deşi împestriţată cu elemente fantastice, ca mai orice film de animaţie, îşi menţine esenţa umană. Este povestea unui bătrân, Carl Muntz, care, în urma morţii soţiei sale iubite, se hotărăşte să îndeplinească visul lor de o viaţă: acela de a-şi construi o casă în legendarul Paradise Falls.

Aşa că îşi strânge bagajele şi îşi ia zborul... la propriu! Lucrând toată viaţa cu baloanele, el reuşeşte să îşi ridice casa folosind baloane cu heliu. Ce nu ştie Carl este că are un călător nepoftit în această excursie: pe micul cercetaş Russell, care încearcă să câştige o medalie pentru ajutarea bătrânilor. Odată ajunşi în Paradise Falls, cei doi se vor confrunta cu câini vorbitori, păsări nedescoperite şi iubitoare de ciocolată şi chiar cu idolul din copilăria lui Carl, un explorator căzut în dizgraţie care ar face orice pentru recâştigarea renumelui său.

Fimul "Up" este deosebit de alte filme de animaţie întrucât are în prim-plan doi octogenari scorţoşi, dar amuzanţi, pe care nu ai cum să îi iubeşti.

CIOCOLATĂ ŞI HOT DOG
Desigur, filmul are şi un personaj aiurit şi plin de viaţă: micul Russel. Face tot felul de boacăne, se împrieteneşte cu o pasăre nedescoperită încă, pe care o botează Kevin şi pe care o învaţă să mănânce ciocolată şi cu un câine vorbitor şi zgomotos, care îl serveşte cu hot dog. Cum să nu fii vrăjit?!


Portocale umplute cu jeleu
Ingrediente: 8 portocale, o limetă, 400 g zahăr tos, 7 foi de gelatină,
200 g căpşuni, un pliculeţ zahăr vanilinat, mentă proaspătă, frişcă, sos de ciocolată.
Preparare: Portocalele se spală bine, se şterg cu un şervet şi se taie în jumătăţi. Se scoate miezul, având grijă să nu se rupă coaja. Pulpa se presează ca să se obţină sucul, cântărind să fie 300 ml. Se pune sucul într-o oală împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi se fierbe. După ce a dat în clocot se ia de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată în puţină apă rece, sucul de limetă şi se amestecă. Se lasă să se răcească, se pun bucăţi de căpşuni în jumătate din cojile de portocale şi se toarnă jeleu. Restul de jeleu se toarnă în cojile de portocale rămase, se aşază toate cojile pe o tavă şi se introduc la rece pentru minimum trei ore. Când jeleul este închegat şi nu mai curge, se ia fiecare coajă de portocală umplută şi se taie felii cu un cuţit ascuţit. Se servesc simple, cu frişcă amestecată cu mentă tocată sau frişcă cu sos de ciocolată.

×
Subiecte în articol: oscar 2010