14 DECEMBRIE 2004
Spanacul ramane verde daca se pune la fiert direct in apa clocotita.
Amaraciunea castravetilor poate fi inlaturata daca, dupa ce sunt taiati felii, se introduc timp de 10 minute in lapte putin sarat.
Rosiile moi se intaresc daca sunt tinute 2-3 ore in apa sarata (la un litru de apa, un pumn de sare).
Taierea cepei fara lacrimi se poate face numai sub apa, intr-un vas, sau pe o farfurie sub jet de apa ori daca se tine inainte de taiere 30 de minute sub apa rece. Se mai poate infinge in varful cutitului miez de paine.
Patrunjelul, salata se pot pastra proaspete daca, dupa ce au fost curatate, spalate si uscate, sunt puse intr-un vas ermetic in camara de alimente.
Fasolea verde si mazarea verde isi pastreaza o culoare frumoasa daca la fiert se adauga un praf de bicarbonat.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-