x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar UTIL

UTIL

13 Dec 2004   •   00:00

14 DECEMBRIE 2004


  • Spanacul ramane verde daca se pune la fiert direct in apa clocotita.
  • Amaraciunea castravetilor poate fi inlaturata daca, dupa ce sunt taiati felii, se introduc timp de 10 minute in lapte putin sarat.
  • Rosiile moi se intaresc daca sunt tinute 2-3 ore in apa sarata (la un litru de apa, un pumn de sare).
  • Taierea cepei fara lacrimi se poate face numai sub apa, intr-un vas, sau pe o farfurie sub jet de apa ori daca se tine inainte de taiere 30 de minute sub apa rece. Se mai poate infinge in varful cutitului miez de paine.
  • Patrunjelul, salata se pot pastra proaspete daca, dupa ce au fost curatate, spalate si uscate, sunt puse intr-un vas ermetic in camara de alimente.
  • Fasolea verde si mazarea verde isi pastreaza o culoare frumoasa daca la fiert se adauga un praf de bicarbonat.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie