x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Util - Pastrarea conservelor

Util - Pastrarea conservelor

de Cristina Andreea Catana    |    21 Ian 2006   •   00:00
Util - Pastrarea conservelor

Prima conditie ca alimentele conservate sa se pastreze un interval mai lung de timp si in conditii foarte bune este ca legumele conservate sa aiba aceeasi cantitate de substante, dar si aceeasi culoare si acelasi gust ca acelea proaspete. Pentru aceasta, gospodina trebuie sa aiba in casa cateva obiecte: una sau mai multe oale mari, un cazanel de tabla, talas sau fan ce se pune printre sticle si la fundul cazanului in timpul fierberii, sita, palnie, borcane si sticle de diferite marimi etc.

RECIPIENTE. Pentru pastrarea conservelor de fructe si legume, recipientele in care acestea sunt puse trebuie sa fie perfect curate. Vasele de sticla trebuie fierte la temperaturi ridicate.

Dintre toate, conservarea in otet este cea mai sigura. Exista foarte mici sanse ca legumele puse la pastrare pentru iarna folosind aceasta metoda sa se strice. Foarte riscant este insa cu cele puse la murat in sare, pentru ca de cele mai multe ori sfarsim prin a le arunca inainte de venirea primaverii. Solutia este pastrarea lor la temperaturi foarte reci. In cazul in care nu avem o pivnita, balconul este un loc destul de bun, cu conditia ca muraturile sa nu inghete.

PRECAUTII. Nu trebuie sa uitam ca orice conserva deschisa si neconsumata in totalitate se va pastra la frigider, acoperita ermetic. Conservele cu rosii sunt cele care fac floare cel mai repede. Pentru a evita acest inconvenient, trebuie sa punem deasupra o lingura cu ulei de floarea-soarelui.

×
Subiecte în articol: gastronomie