x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Vinuri - Concurs pentru somelierul anului

Vinuri - Concurs pentru somelierul anului

de Diana Radu    |    03 Noi 2007   •   00:00
Vinuri - Concurs pentru somelierul anului

Anul acesta, Trofeul Someleriei a fost căştigat de Dan Alexandru, un tănăr de doar 21 de primăveri. Evenimentul, organizat joi in Bucureşti, reprezintă un pas important in evoluţia someleriei in Romănia.


Anul acesta, Trofeul Someleriei a fost căştigat de Dan Alexandru, un tănăr de doar 21 de primăveri. Evenimentul, organizat joi in Bucureşti, reprezintă un pas important in evoluţia someleriei in Romănia.

Mai tot romănul este băutor de vin. Puţini sunt insă cei cu adevărat pasionaţi. Şi mai puţini sunt aceia care au o cultură a vinului. Iar despre cei care ajung să cunoască licoarea bahică, să-i simtă aroma, să-i aprecieze buchetul... ei bine, aceştia sunt deja specialişti! Despre specialişti intr-ale vinului a fost vorba şi la Trofeul Someleriei - Cramele Halewood 2007. In urma preselecţiei naţionale care s-a desfăşurat in perioada 7 septembrie-12 octombrie, au fost aleşi 28 de candidaţi. Aceştia au beneficiat, in perioada 28-30 octombrie, de o sesiune de pregătiri pentru competiţie, la Azuga, urmată de semifinale.

TROFEUL. Finala concursului şi festivitatea de premiere au avut loc joi, 1 noiembrie, in Bucureşti. Trofeul Someleriei 2007 a fost obţinut de Dan Alexandru, un tănăr de 21 de ani din Bucureşti. Acesta a căştigat şi Premiul Special acordat de Juriul Presei. A fost pentru a doua oară cănd a participat la un astfel de concurs. Puţin emoţonat, Dan Alexandru ne-a declarat că nu se aştepta să căştige şi că a fost o competiţie strănsă. Preşedintele juriului, Constantin Florea, ne-a explicat insă că cei mai mulţi dintre concurenţi au fost slab pregătiţi, iar cei trei finalişti s-au diferenţiat clar de restul concurenţilor. Florea consideră că in Romănia este nevoie de pregătire de specialitate. Sunt puţini somelieri care au urmat cursuri in domeniu, toate hotelurile de patru şi cinci stele ar trebui să aibă somelier, după cum prevede legislaţia romănească.

×
Subiecte în articol: gastronomie