x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Eliminare neașteptată în primul battle “Chefi la cuțite”: un concurent din echipa albastră, nevoit să iasă din concurs

Eliminare neașteptată în primul battle “Chefi la cuțite”: un concurent din echipa albastră, nevoit să iasă din concurs

29 Mai 2018   •   15:10
Eliminare neașteptată în primul battle “Chefi la cuțite”:  un concurent din echipa albastră, nevoit să iasă din concurs
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Luni seară, cele trei echipe din sezonul de poveste „Chefi la cuțite” au intrat în bucătărie pentru primul battle, iar emoțiile care au pus stăpânire pe concurenți și spiritele aprinse au dat naștere și primelor ciocniri de orgolii. Ediția a fost condimentată cu toate ingredientele necesare, preparate savuroase și momente inedite, astfel încât cea mai iubită emisiune culinară a fost prima în preferințele românilor. În momentul de maximă audiență de la 21:53, aproape 2 milioane de telespectatori priveau lupta tensionată a bucătarilor din sezonul 5.

Prima confruntare pe echipe a clasat „Chefi la cuțite ca lider de piață pe toate categoriile de public. În intervalul orar în care a fost difuzată emisiunea, 19.59-23.05, show-ul a condus detașat topul audiențelor. Așa se face că la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, Antena 1 a fost lider cu o medie de 8,3 puncte de rating și 25,2 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 6,2 puncte de rating și 18,8 % cota de piață. La orașe emisiunea a fost lider cu o medie de 8 puncte de rating și 19,6 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 5,7 puncte de rating și 14,1 procente din cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării, show-ul a fost lider cu o audiență medie de 7,6 puncte de rating și 18,7 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 6,6 puncte de rating și 16,2 % cota de piață.

Antena 1 a fost lider de audiență şi în Prime Time, pe toate categoriile de public. Astfel, în intervalul 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat la nivelul publicului comercial din mediul urban cuprins între 18-49 de ani o audiență medie de 7.3 puncte de rating și 23,7% cotă de piață, în timp ce Pro Tv se situa pe poziția secundă cu 6.2 puncte de rating și 20,1% cotă de piață. La orașe, postul de televiziune a fost lider cu o medie de 6.9 puncte de rating și 18 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 6 puncte de rating și 15,6 procente din cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării, Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 6,6 puncte de rating și 17,5 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 6,3 puncte de rating și 16,6% cota de piață.

Prima confruntare a adus cele trei echipe față în față cu o mare provocare, căci tema probei a fost una cu iz exotic. Tragerea la sorți a stabilit cele trei ingrediente impuse și specificul fiecărei farfurii: dacă echipa galbenă a gătit crocodil, ștrumfii jedi au dat gust cărnii de cangur, iar echipa verde a pregătit piton. Și pentru că gustul neobișnuit al mâncării putea fi jurizat doar de invitați speciali, vedetele Asia Express au fost cele care au dat verdictul în proba savorii asiatice.

 

 

Cei 18 concurenți s-au întrecut să gătească farfurii arătoase și gustoase ținând cont de indicațiile celor trei chefi, dar orgoliile s-au inflamat și fiecare dintre ei a ținut să demonstreze că merită să se afle în competiție. După 90 de minute în care au luptat cot la cot, cele trei echipe au trăit pentru prima dată presiunea așteptării voturilor, căci banda ce a măcinat nervii timp de patru sezoane s-a întors în viața chefilor. Verdictul dat de foștii concurenți ai celui mai dur reality show a clasat echipa verde în topul clasamentului cu 7 voturi, iar bucătarii lui Sorin Bontea au fost declarați câștigători în prima confruntare pe echipe.

Proba individuală i-a aruncat în focul competiției pe bucătarii din echipa galbenă și pe cei din echipa albastră, iar înainte de dezvăluirea tematicii chefii Scărlătescu și Dumitrescu le-au dat și ultimele indicații. Ingredientele dezvăluite de Gina au fost cu dichis, căci duelul a impus ca fiecare să pregătească un preparat în compoziția căruia să se regăsească nuci, alune, semințe, sau fructe uscate, cu care concurenții au putut da o savoare inedită preparatelor. Presiunea momentului i-a impins pe bucătari să pună pe bandă preparate impecabile, iar chefii au fost impresionați de standardul ridicat de sezonul acesta chiar de la prima jurizare din competiţie: "Ori ne e foame, ori farfuriile sunt bune! Mâncâm foarte mult din ele!". Gabriel Mocanu din echipa albastră a reușit să obțină și punctajul maxim cu preparatul său, impresionându-i definitiv pe chefi: ,,Este una dintre cele mai bune farfurii pe care am putut să le gust în atâtea sezoane de farfurii. Mi-as dori foarte tare să fie de la mine!”, mărturisea Cătălin Scărlătescu.

Finalul serii a fost unul total neașteptat. Deși Elena Rus din echipa albastră a obținut cele mai puține puncte, nu ea a fost cea care a părăsit concursul. Julius Ponce Gutierrez a fost nevoit să iasă din competiție din cauza unor circumstanțe la locul de muncă ce nu i-au permis să continue lupta alături de echipa albastră și Florin Dumitrescu: „Avem o problemă! Julius trebuie să plece în această seară, fiindcă altfel riscă să își piardă locul de muncă...și să fie expulzat din România, a anunțat Gina Pistol, spre marele șoc al tuturor. Așadar, ștrumfii jedi au rămas în cinci bucătari, iar din această seară vor lupta în minoritate, căci de la ora 20:00 pe Antena 1, urmează un nou battle tensionant din cea mai iubită competiție culinară- “Chefi la cuțite”.

 

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All Urban si National

Perioada 28 mai 2018

 

×