x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion ​​​​​​​Ce nu știu bărbații despre bărbierit

​​​​​​​Ce nu știu bărbații despre bărbierit

10 Mar 2022   •   20:53
​​​​​​​Ce nu știu bărbații despre bărbierit

Bărbierirea poate fi o operațiune ușoară și rapidă, dacă se rezumă strict la îndepărtarea părului facial, dar stilizare care să te pună cu adevărat în valoare necesită mai mult efort și, mai ales, instrumentele adecvate care să-ți permită să lucrezi bine și eficient.

Alege ce ți se potrivește

Există multe dispozitive de îndepărtare a părului facial și corporal, fiecare dintre acestea având funcții multiple și specifice. Alegerea dispozitivului corect îți va oferi posibilități variate pentru îngrijire și întreținere. Cele două mari categorii de aparate sunt cele de ras și tuns.

 

Pentru a menține un aspect îngrijit, indiferent care este lungimea aleasă pentru părul facial, este necesară o tundere regulată și, mai ales, precisă. Beard trimmers sau aparate de tuns barba sunt ideale celor care poartă barbă sau mustață și sunt utile pentru ca acestea să arate perfect. Trimmerele oferă versatilitatea și posibilitatea de a regla, în funcție de stilul și nevoile personale, setarile de lungime a părului prin intermediul accesoriilor asociate.

 

Un aparat electric de bărbierit este soluția rapidă, fără durere, tăieturi și iritații, scopul fiind acela de a menține pielea cât mai netedă, concomitent cu un confort ridicat, fie că este vorba de îndepărtarea completă a părului de pe față sau corp ori doar pentru curățarea unor anumite zone.

 

De departe cele mai versatile sunt aparatele care îmbină inteligent aceste funcții, oferă posibilitatea de a tunde și pot fi utilizate atât pe față, cât și în diferite zone ale corpului. De asemenea, au și facilitatea de a păstra lamele ascuțite mereu, printr-un sistem de autoascuțire al acestora și, nu în ultimul rând, pot fi utilizate atât pe uscat sau în mediul umed, sub duș. Pentru combinația de opțiuni ideală compara aparate Multigroom și alege soluția care ți se potrivește și care te poate ajuta să obții exact ceea ce-ți dorești.

Secretele rezultatelor perfecte

Cei mai mulți bărbați se vor perfecționa în timp pentru că experiența personală este cel mai bun profesor. Cu toate acestea, câteva secrete care pot fi puse în practică, în funcție de instrumentele folosite și de modul în care alege fiecare să poarte și să întrețină părul facial, capilar sau de pe trup, sunt utile.

 

  1. Nu te grăbi. Timpul este un detaliu foarte important pentru rezultate optime. Graba va duce cu siguranță la rezultate nesatisfăcătoare și poate genera iritații sau un finisaj ratat. Este important ca pielea și părul să fie pregătite pentru operațiile pe care alegi să le faci, fie că este vorba despre a rade sau a finisa. De regulă, finisajul implică și raderea completă a unor suprafețe ale pielii. Utilizarea cremei, gelului sau spumelor de ras trebuie să fie în acord cu tipul tenului și ajustările necesare. Lasă mereu timp produselor de înmuiere a părului să acționeze. Rezultatele finale vor fi net superioare, indiferent ce faci.
  2. Urmărește direcția de creștere a firului de păr. Recomandarea este obligatorie pentru zonele cu păr gros și aspru. Evită să treci cu aparatul de mai multe ori peste aceeași zonă, pentru că acest lucru va duce la iritarea pielii.
  3. Cu mâna altuia. Indiferent cât ai fi de priceput, lasă din când în când pe altcineva să se ocupe de părul capilar și facial. Este una dintre cele mai plăcute modalități de relaxare și îți va fi de mare folos, pentru că următoarele operațiuni de întreținere vor fi mai simple și mai bine realizate.
  4. Unghiul corect. Ține aparatul în unghi drept față de figura ta și folosește mâna liberă pentru a trage pielea, astfel încât firele de păr să stea drept. Acest lucru va asigura contactul maxim cu pielea, va reduce timpul de bărbierit și va minimiza agățarea, indiferent care este lungimea firelor de păr pe care o preferi sau stilul pe care îl abordezi. Aparatele de bărbierit funcționează cel mai bine folosind doar mișcări înainte și înapoi.

 

Indiferent de stilul ales, de aparatele folosite, este necesară dezinfectarea pielii, pentru a preveni iritațiile, iar hidratarea cu produse special destinate îngrijirii masculine încheie mereu rutina.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

×