x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cei mai importanti trei factori pentru alegerea unei lampi led sau UV

Cei mai importanti trei factori pentru alegerea unei lampi led sau UV

11 Sep 2020   •   11:50
Cei mai importanti trei factori pentru alegerea unei lampi led sau UV

Pentru realizarea unei manichiuri cu gel sau cu oja semipermanenta, este esential sa se utilizeze o lampa led sau UV, cu ajutorul careia sa se usuce straturi de gel aplicate. Insa, exista atat de multe modele de lampi, incat alegerea celei potrivite poate fi extrem de dificil. Puterea lampii, tensiunea, timpul de uscare... poate fi destul de coplesitor sa stii ce conteaza mai mult si ce ar trebui sa cauti atunci cand trebuie sa te decizi care este cel mai potrivit tip sau marca de lampa pe care sa o alegi. Insa, in cele ce urmeaza, vei gasi raspunsul la cele mai multe dintre intrebari, astfel incat sa fie mult mai usor sa faci alegerea corecta.

Tine cont de bugetul disponibil

Unul dintre criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in cautarea unei lampi pentru manichiura cu gel sau oja semipermanenta este bugetul pe care il ai disponibil, caci in functie de suma pe care o achiti pentru aceasta, vei primi, bineinteles, produse diferite.

Daca optezi pentru o lampa led scumpa, trebuie sa te gandesti in primul rand ca aceasta este de o calitate superioara, iar timpul in care aceasta poate fi utilizata este mult mai mare decat daca ai alege una ieftina, care se poate defecta mult mai usor si mai repede.

Daca se calculeaza mai amanuntit, se va observa ca de fapt pretul pentru o lampa led este aproximativ egala cu costul unui numar de cateva manichiuri cu gel, insa durata de functionare a acestei lampe este de cativa ani sau zeci de ani.

Astfel ca, indiferent daca iti doresti sa achizitionezi lampa led doar pentru tine sau vrei sa o folosesti ca si nail stylist, aceasta va parea destul de accesibila.

Ce brand-uri de oja folosesti?

Principalul factor pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand cumperi o lampa led sau UV pentru unghii este daca va functiona cu gelurile si polish-urile pe care le folosesti in mod constant.

Exista anumite geluri si polish-uri care pentru uscarea perfecta si corecta, nu pot fi utilizate decat in combinatie cu un anumit tip de lampa, led sau UV.

Majoritatea producatorilor de geluri proiecteaza lampi de unghii ce emit lungimi de unda UV precise pentru a activa anumite ingrediente in formula lor de oje si geluri de unghii, deci daca utilizezi foarte multe produse de la un anumit brand, atunci se merita sa cumperi lampa led sau UV de la acelasi brand.

Caracteristici suplimentare ale unei lampi led sau UV

Multe brand-uri care ofera spre vanzare lampi led sau UV opteaza si pentru anumite functii si caracteristici suplimentare ale acestora, precum acele functii de cronometru speciale ce faciliteaza programarea personalizata a unei setari sau au anumite cronometre prestabilitate.

Si, cum bine stiu toti cei care au utilizat o lampa led sau UV, cronometrarea este extrem de importanta pentru o lampa utilizata in manichiura cu gel sau cu oja semipermanenta.

Alte modele de lampi au senzori speciali de miscare care pornesc lampa in mod automat atunci cand introduci mana in interior.

De asemenea, exista lampi care au introdus in interior un ventilator, pentru atunci cand vrei sa utilizezi pentru manichiura o oja obisnuita.

×