x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cel mai mare diamant negru din lume va fi scos la licitație. Care este valoarea acestuia

Cel mai mare diamant negru din lume va fi scos la licitație. Care este valoarea acestuia

17 Ian 2022   •   17:05
Cel mai mare diamant negru din lume va fi scos la licitație. Care este valoarea acestuia

Cel mai mare diamant negru șlefuit va fi scos la licitație de celebra casă Sotheby's din Londra. Acesta se numește  "Enigma" și are 555,55 de carate, . Prețul ar putea ajunge la 3 - 5 milioane de lire sterline.

Este un diamant negru, rafinat și extrem de rar, după cum îl prezintă casa de licitații, potrivit site-ului sothebys.com. Are 55 de faţete şi dimensiunile 54x44x32 milimetri, inclus în Guinness Book în 2006.

Vânzătorul l-a achiziționat în urmă cu peste 20 de ani, în stare brută, după care l-a șlefuit pentru a arăta ca o "hamsa", o amuletă evreiască şi musulmană, de forma unei palme închise, simbolizând protecţia şi norocul. Acesta dorește să rămână anonim. 

Deși originile sale nu se cunosc, acest tip de diamant se găsește doar în Brazilia sau în Republica Centrafricană, unde s-au format în urmă cu circa 2 - 3 miliarde de ani. Se crede că s-ar fi format în urma impactului unui asteroid cu Terra.

Sotheby's anunță că se aceptă ca plată și criptomonedele. 

Diamantele negre au o valoare mai mică decât cele albe.

Licitaţia se va desfășura online între 3 - 9 februarie. Diamantul va fi expus înainte de vânzare în Dubai, Los Angeles şi Londra.

×
Subiecte în articol: diamant negru