x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cele mai inspirate cadouri pentru bunici

Cele mai inspirate cadouri pentru bunici

19 Noi 2020   •   11:20
Cele mai inspirate cadouri pentru bunici

Cadourile de sărbători pentru bunici pot fi o provocare pentru mulți dintre noi. Oare ce ar putea pune Moșul în ghete sau sub brad astfel încât darul să aducă bucurie seniorilor? În ciuda aparențelor, oferta este generoasă și poate fi adaptată personalității fiecăruia și, bineînțeles, bugetului. Iată 7 dintre cele mai inspirate cadouri pe care le putem face bunicilor de sărbători.

Un smartwatch

Pentru bunicii care apreciază noile tehnologii și vor să fie atenți la stilul de viață, un smartwatch este cadoul ideal. Acesta monitorizează pulsul și tensiunea arterială și le înregistrează astfel încât graficul poate fi folosit și în cazul unui consult medical. Cu ajutorul unui smartwatch este măsurat nivelul oxigenului din sânge și calitatea somnului. Bunicii pot primi alerte de sedantarism, memento de apeluri, își pot monitoriza programele de exerciții și contoriza caloriile consumate.

Un telefon mobil

            Un telefon mobil atent ales pentru a răspunde nevoilor seniorilor este un cadou foarte util. Profitând de reducerile de sezon, poți alege un model în funcție de cât de familiarizați sunt bunicii cu noile tehnologii. Dacă știi că nu vor face foarte multe fotografii, nu e necesar să achiziționezi un model cu trei camere foto. Cel mai bine e să te orientezi spre modele rezistente la șocuri mecanice și cu o durată a bateriei foarte mare. Nici spațiul de stocare nu trebuie să fie foarte mare, dacă nu va fi umplut cu mult conținut multimedia. Un telefon care să permită configurarea caracterelor, să aibă o sonerie puternică și să fie simplu de utilizat e cadoul ideal pentru seniori. Aceasta e părerea specialiștilor!

O fotocarte

            O fotocarte este un cadou de suflet care cu siguranță va încânta bunicii. Le va permite de fiecare dată când o răsfoiesc să facă o călătorie printre amintirile plăcute. Este un cadou personalizat, impresionant, în care se pot include imagini ale evenimentelor importante din viață, fotografii din vacanțe sau pot fi surprinse momente unice de emoție.

Un șemineu pentru grădină

            Casa bunicilor este resimțită de multe persoane ca un spațiu al confortului și ocrotirii. Un cadou pentru casă sau grădină ar fi astfel foarte inspirat. Șemineul pentru grădină este o soluție pentru a petrece timp plăcut afară, chiar și în zilele mai răcoroase. Se găsește de cumpărat la prețuri rezonabile și este ușor de folosit și întreținut.

Organizator medicamente cu alarmă

            Organizatorul de medicamente cu alarmă este un cadou foarte util mai ales pentru bunicii care uită să își ia pastilele la timp. Poate fi ales un model de dimensiuni mai mici astfel încât să poată fi purtat în geantă sau în buzunarul hainei. Iar odată programată alarma, organizatorul îi va alerta că este timpul pentru medicamente.

Un eBook reader Kindle Paperwhite

            Pentru bunicii care iubesc să citească acesta este cel mai potrivit cadou! Are wi-fi încorporat astfel încât pot fi descărcate câte cărți doresc, iar cel mai important lucru e că nu obosește ochii. În comparație cu cărțile, un eBook e ușor de transportat și e ideal pentru călătorii sau vacanțe.

Un gadget anti-pierdere

            Rătăcirea diferitelor obiecte, de la chei până la telefon sau portofel este de cele mai multe ori o problemă. Dacă unul dintre bunici s-a confruntat frecvent cu astfel de neplăceri, cadoul cel mai potrivit pentru el este un gadget anti-pierdere sau un dispozitiv de localizare. Acestea se conectează de obicei la telefon și transmit o alertă sonoră dacă distanța de siguranță față de obiectele respective a fost depășită.

            Difuzoare de parfumuri, calendare personalizate, un aparat pentru spumă de lapte, dispozitive de masaj sau ceainice electrice sunt alte sugestii inspirate de cadouri pentru bunici, potrivit Business Insider.

Sursă foto: Pexels

 

×