x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Celebrități și blana: o privire asupra modului în care stilul lor influențează industria blănurilor

Celebrități și blana: o privire asupra modului în care stilul lor influențează industria blănurilor

27 Mar 2024   •   13:08
Celebrități și blana: o privire asupra modului în care stilul lor influențează industria blănurilor
Sursa foto: harpersbazaar.com

Relația dintre starurile noastre preferate și modă a fost mereu una strâns legată. Fie că vorbim despre vedete de film, muzicieni, oameni de televiziune sau chiar sportivi, mulți dintre aceștia au pornit adevărate trenduri sau au influențat moda într-un anumit fel. Unii poate cu bună știință, alții fără să vrea, cum este cazul celebrei Jane Birkin, actrița care a fost sursă de inspirație pentru cea mai faimoasă geantă din colecția casei modă Hermès.

Când vine vorba despre moda de iarnă, puține piese vestimentare și-au creat un renume la fel de puternic precum celebrele haine de blană. Acest accesoriu reprezentativ a rezistat cu brio testului timpului, reușind să se reinventeze constant și să rămână relevant într-un climat aflat într-o continuă schimbare.

Vedetele tale preferate le-au purtat, modificat și reinventat peste tot: pe podiumurile prezentărilor de modă, la evenimentele pe covorul roșu sau pe străzile Parisului în săptămâna modei. Te invit să descoperim împreună în acest articol cum au reușit celebritățile să influențeze moda și să mențină viu interesul pentru blănuri naturale.

Celebritățile și hainele de blană

Este destul de complicat să încerci și chiar să reușești să te îmbraci la fel ca vedetele. Asta pentru că majoritatea au în spatele lor o adevărată armată de profesioniști în styling și modă, care muncesc neîntrerupt pentru clienții lor. Aceștia au grijă ca celebritățile să arate întotdeauna perfect, inspirând un aer de eleganță clasică, care de multe ori poate fi cel mai bine atins doar de o haină de blană.

Sursa: limitedruns.com

Cel mai bun exemplu este din perioada de glorie a vechiului Hollywood, când nume impresionante, precum Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn au definit stilul bazat pe lux și eleganță. Ținutele perfect croite, compuse din rochii de seară sau de zi elegante sau chiar costume inspirate din moda masculină, au fost perfect puse în evidență de paltoane de damă din blană, jachete scurte sau simple accesorii.

Însă influența vedetelor asupra modei produselor din blană naturală nu este limitată doar la stilul care a consacrat aceste piese vestimentare, și anume eleganța. Succesul și perpetuarea acestor trenduri se datorează și faptului că multe celebrități au redefinit moda, fără a le fi frică să iasă din tipare. De aceea am observat la începutul anilor 2000 stilul “street style chic”, reprezentat de o îmbinare a eleganței specifică hainelor de blană, într-o combinație contrastantă cu stilul casual din acea perioadă.

Jennifer Lopez este cel mai bun exemplu în acest sens, pe care cu siguranță fiecare dintre noi ne-o putem aminti în cel puțin o ipostază în care a impresionat prin asocierea blugilor largi, cu bocanci bej desfăcuți, un pulover sau tricou simplu și o jachetă de blană oversized.

Același trend a beneficiat de o atenție sporită și pentru categoria hainelor de blană pentru bărbați, unde un stil asemănător, care îmbină eleganța blănii cu stilul ceva mai relaxat a fost făcut popular de vedete precum Lenny Kravitz sau Justin Bieber.

 

Sursa: pinterest.com

Astfel de momente au dat curaj oamenilor care se feresc să încerce combinații controversate, în special când vine vorba de modă, și i-au convins să experimenteze mai mult cu propriul stil. Persoanele care au privit până în acel moment haina de blană ca o reprezentare a eleganței, pe care o vedeau potrivită doar pentru un eveniment special sau o seară la operă, și-au lărgit orizonturile și au reușit astfel să popularizeze haina de blană într-un context casual, potrivit chiar și modei de zi cu zi.

Asocierea vedetelor cu anumite branduri, produse sau trenduri joacă un rol important în modă. Celebritățile se expun constant, fie la televizor, în filme, în reviste de specialitate sau pur și simplu pe rețelele de socializare. Acest lucru înseamnă că alegerile lor vestimentare sunt mereu atent monitorizate și, adesea, imitate de un public larg.

×