x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum alegi culoarea de ruj. Aspecte pe care trebuie să le iei în considerare

Cum alegi culoarea de ruj. Aspecte pe care trebuie să le iei în considerare

de Redacția Jurnalul    |    29 Iul 2024   •   16:00
Cum alegi culoarea de ruj. Aspecte pe care trebuie să le iei în considerare
Sursa foto: Hepta

Este indicat să-ți alegi culoarea de ruj în funcție de nuanța pielii. Pentru a afla ce ți se potrivește, poți apela la tehnica analizei culorii.

Un lucru util de știut este că dacă venele tale par albastre decât verzi, atunci ai subtonuri reci. Dacă par mai degarbă verzi, atunci ai subtonuri calde. Dacă venele tale nu arată nici albastre, nici verzi, atunci ai nuanțe neutre.

Culori de ruj pentru subtonuri reci

Dacă îți plac bijuteriile argintii și pielea ta are o nuanță roz, roșie, rujurile cu nuanțe de albastru sau violet sunt cele mai potrivite. Alege roșu vișiniu rece, de exempu. Pentru o imagine neutră, alege nuențe de gri. 

Dacă vrei un ruj nude, poți accentua nuanța naturală a buzelor tale cu un nude roz. Un balsam colorat se poate adapta culorii buzelor tale.

Culori de ruj pentru subtonuri calde

Este posibil ca pielea ta să aibă o nuanță de piersică, aurie, galbenă sau măslinie și să fii atrasă de bijuteriile aurii.

Ți se potrivesc nuanțele calde, precum roșu cărămiziu, portocaliu zemos și maro pământiu. Nudurile mai intense și maronii arată bine, dar și roșu aprins sau cupru.

Culori de ruj pentru subtonurile neutre

Nuanța pielii tale este versatilă și te poți bucura de rujuri în mai multe combinații de culori.

Dacă ai un amestec de roz și galben la baza pielii tale, poți arata grozav atât în argintiu, cât și în auriu. Și te poți bucura de la bejuri la maroniu, până la tonurile de fructe de pădure. Poți experimenta nuanțe ca verde lime, portocaliu ars sau roșu rece.

Dacă ai tenul deschis, poți alege nuanțe de roz. Pentru un ten mediu, nuanțele de mov sunt ideale. Dacă tenul mai închis, alege din nuanțele de roșu burgundy, potrivit catine.ro.

×
Subiecte în articol: ruj piele