x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum alegi piesele vestimentare perfecte pentru nunta ta

Cum alegi piesele vestimentare perfecte pentru nunta ta

23 Sep 2021   •   16:31
Cum alegi piesele vestimentare perfecte pentru nunta ta

Găsirea rochiei de mireasă perfectă pentru ziua cea mare nu este atât de ușoară pe cât pare. Dacă afirmi contrariul, probabil că nu ai încercat niciodată o rochie de mireasă, ce să mai vorbim despre cumpărarea uneia! În plus, rochiile de mireasă nu sunt ieftine deloc! Este foarte probabil ca a ta să fie cea mai scumpă piesă de îmbrăcăminte pe care ai achiziționat-o vreodată.

Indiferent de locul în care se va desfășura marele eveniment, rochia de mireasă va da tonul întregii nunți. Toți apropiații tăi vor fi acolo, familia, prietenii și chiar oameni pe care nu i-ai cunoscut sau întâlnit niciodată și toți te vor privi pe tine, mireasa.

Multe dintre miresele moderne de azi își aleg două rochii: una pentru ceremonie și alta pentru recepție. Dacă și tu ești la fel, asigură-te că îți aloci suficient timp pentru a găsi cele mai uimitoare ținute. Nu uita de fotografiile pe care le vei face în rochia ta de mireasă și pe care le vei prețui tot restul vieții. Și pentru că stresul este mare și căutările pot fi copleșitoare, iată câteva sfaturi pentru alegerea pieselor vestimentare pentru nunta mult visată.

Începe căutarea rochiei de mireasă mai devreme

Căutarea rochiei de mireasă durează, în medie, câteva luni. Poți adăuga modificări și accesorii rochiei așa mai bine pornești la vânătoare din timp. Ia în calcul și că, în sezonul nunților, din aprilie până în octombrie, croitoresele bune întârzie comenzile, ceea ce face dificilă finalizarea schimbărilor dorite. Bine, nici prea devreme nu e în regulă! Stilurile tind să se schimbe rapid, iar designerii de rochii de mireasă vin întotdeauna cu modele noi și moderne care ar putea să îți placă și mai mult.

Fă câteva poze în timp ce probezi

O bună modalitate de a vedea dacă rochia de mireasă îți vine foarte bine este să faci fotografii când o încerci. Dacă mergi la cumpărături cu mama ta sau cu cea mai bună prietenă, cere-i să-ți facă câteva poze din spate, părțile laterale și în poziția șezând. În acest fel vei vedea exact cum arăți, de cele mai multe ori chiar mai bine decât în oglindă și asta îți va ușura alegerea.

Analizează atent lungimea rochiei

Dacă evenimentul se va desfășura într-o locație în aer liber sau undeva într-un cadru rustic, poate îți dorești o rochie de mireasă mai scurtă sau o mini rochie, în loc de rochia de mireasă lungă, tradițională.

Nu-ți cumpăra pantofii fără să îi încerci

Site-urile de vânzare sunt o modalitate excelentă de a explora stiluri și de a te ajuta să identifici exact ce îți place. Este obligatoriu să încerci mai întâi pantofii în care vei sta ore în șir ca să vezi cât de confortabili sunt plimbându-te cu ei. Comercianții cu amănuntul online au o politică de returnare prietenoasă cu clienții și nu se întâmplă nimic rău dacă încerci mai multe perechi de pantofi acasă și îi returnezi pe cei care nu te mulțumesc.

Ia pantofii cu tine

Dacă te îndrepți către unele saloane sau magazine, asigură-te că îți iei cu tine și perechea de pantofi pe care intenționezi să o porți cu rochia de mireasă, în ziua nunții tale. Dacă vei purta pantofi sport sau sandale, rochia de mireasă nu va arăta bine. Unele locații îți vor oferi o pereche de încălțări pe care o vei putea folosi, dar cu pantofii proprii nu vei da greș.

Între ceremonia de nuntă și recepție, unele mirese își schimbă pantofii pentru dans și confort. Poți achiziționa pantofi de mireasă de pe the5thelement.ro, de o calitate deosebită și extrem de confortabili.

Ferește-te de accesorizarea excesivă

Dacă alegi să te încadrezi într-un buget, trebuie să știi că mărgelele, broderia și alte ornamente adaugă destul de mult la costul unei rochii de mireasă. Așa că nu uita că simplu dar elegant va costa aproape de fiecare dată mai puțin. Dacă dorești câteva accesorii discrete, achiziționează-le, dar asigură-te că nu vei depăși bugetul propus.

Nu uita de obiectul moștenit

Cele mai multe domnișoare doresc să încorporeze ceva familial în ținuta lor de nuntă, cum ar fi o bijuterie specifică sau voalul. Dacă și tu îți dorești asta, adu-l cu tine atunci când faci cumpărăturile pentru rochia de nuntă. Astfel te asiguri că rochia pe care o alegi și obiectul moștenit din familie și pe care dorești să îl porți sunt potrivite.

 

Sursă foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jesxg

×