x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să aplici fondul de ten cu acoperire mare pentru un finish natural

Cum să aplici fondul de ten cu acoperire mare pentru un finish natural

22 Apr 2024   •   15:03
Cum să aplici fondul de ten cu acoperire mare pentru un finish natural

​​​​​​​Multe femei pun mare accent pe modul în care arată și se prezintă, iar machiajul este o soluție care asigură tenului aspect proaspăt, revigorant. Produsele cosmetice au rolul de a proteja pielea, îmbătrânesc procesul de îmbătrânire, ascund imperfecțiunile şi te ajută să ai un look impecabil chiar şi în zilele în care te simţi obosită. Așadar bine ai venit în universul machiajului! În acest material mi-am propus să îţi dezvălui câteva secrete despre cum să aplici fondul de ten cu acoperire mare pentru un finish natural.

Cu siguranța, şi tu, ca şi multe alte femei ai în arsenal anumite produse de îngrijire şi cosmetice pe care ştii că te poţi baza. Totuși uneori acestea nu sunt suficiente pentru a te pune în valoare şi a-ți proteja pielea. Mulţi make up artiști atrag atenția că tehnica pe care o folosești pentru aplicarea acestora, dar şi accesoriile pe care le utilizezi sunt la fel de importante pentru sănătatea tenului. Să începem cu primul pas, unul care este foarte important!

Pregătirea pielii - o bază solidă pentru un machiaj impecabil

În primul rând este important să acorzi maximum de atenție îngrijirii pielii. Iar aceasta începe cu o rutină de demachiere, curăţare, hidratare şi hrănire strictă.  Cele mai bune rezultate pentru un machiaj natural le obții când ai pielea bine curață. Un fond de ten cu acoperire mare - chiar şi cel profesional -  aplicat pe un ten cu scuame, lezat, iritat sau deshidratat va crea efect neplăcut. Cu siguranţă nu îţi doreşti ca ridurile să fie evidenţiate, nu vrei cojițe sau iritaţii după ce aplici acest produs.

Curăţă pielea cu un săpun delicat, potrivit tenului tău. Foloseşte o perie pentru curăţare din silicon în această etapă, ea îndepărtează foarte bine resturile de machiaj, pielea moartă şi microorganismele acumulate peste zi sau  noapte. După ce clăteşti bine pielea, poţi folosi o dischetă demachiantă îmbibată cu apă micelară sau poți include în rutină o loţiune lejeră pentru demachiere. Dubla curăţare a tenului oferă întotdeauna rezultate mai bune. 

Următoarea etapă de îngrijire a tenului, înainte de machiaj, este hrănirea acesteia. Poţi folosi produse bogate în vitamina B, sunt foarte eficiente. Poţi include în rutină zilnică şi alte produse, în funcţie de vârstă şi aspectul tenului. În continuare utilizează produse cu acid hialuronic şi compuși hidratanţi. Pielea feței are nevoie de o bună hidratare pentru a-și menţine elasticitatea. 

Tehnica de aplicare a serurilor e simplă. Folosește degetele și mișcă-le  blând pâna serurile intră în piele.  Masează ușor toate zonele importante, până ce produsele sunt absorbite în totalitate. Ultimul pas este de aplicare a cremei hidratant, potrivite tenului tău. Pentru machiajul de zi alege o cremă de față cu factor de protecţie UV ridicat, chiar dacă fondul de ten oferă protecţie, vara este nevoie şi de protecţie suplimentară, iar crema hidratantă o poate oferi. 

Nu uita de primer! Acest produs ajută la fixarea fondului de ten cu acoperire mare şi a celorlalte produse de machiaj, totodată creşte rezistența machiajului. Trebuie să recunoaştem, că aplicarea primerului este adesea neglijată sau ignorată, chiar dacă este un produs cheie pentru o bază perfectă. Un primer adecvat va umple porii și va netezi textura pielii, pregătind-o pentru aplicarea uniformă a fondului de ten.

Alege nuanţa potrivită pentru fondul de ten - nu îţi doreşti efect de mască!

Pentru fondul de ten, trebuie să descoperi nuanța potrivită. E bine să ai cosmetice adecvate sezonului, în perioada de toamnă-iarnă, poți avea nevoie de un produs cu ton mai deschis. Pentru vara şi primăvara ai nevoie de un fond de ten cu acoperire mare cu textură lejeră, cu ton mai închis. 

Aşa da: Testează întotdeauna fondul de ten în lumină naturală pentru a vedea cum se potrivește cu tonul pielii tale.

Aşa nu: Nu te baza pe lumină artificială atunci când alegi nuanța fondului de ten. Iluminarea articificială poate distorsiona culoarea reală a produsului.

Tehnici de aplicare -  secretele unui finish impecabil

Conform specialiştilor în make up artist, tehnica de aplicare a fondului de ten influenţează efectul final. Este important să alegi cu grijă accesoriile. Este bine să optezi pentru burete dens sau pentru o pensulă cu peri scurţi deasă. Buretele de machiaj asigură întindere uniformă și aspect natural.  Pensula este preferată pentru că permite acoperire precisă. Poți folosi şi degetele, cu atingeri blânde şi mişcări circulare,  pentru a uniformiza fondul de ten. Folosind degetele, vei avea acces mai bun pentru zonele greu accesibile.

Aşa da: Aplica produs pe toată faţa, pe gât și pe decolteu. Nu te grăbi, continuă cu mişcările până produsul este absorbit complet şi nu mai rămân urme. Ai grijă la exces! Aplicat în exces pot rămâne dare inestetice.

Aşa nu: Tragerea sau frecarea fondului de ten pe piele poate duce la un aspect inegal și inestetic.

Consolidare acoperirii: secretul unui aspect natural

Evită crearea unul machiaj cu aspect de mască prin aplicarea fondului de ten în straturi subțiri. Aplică la început un strat subțire de produs și întinde-l pană este bine fixat. Adaugă surplus în zonele care necesită acoperire suplimentară. Aplică stratul următor, folosind cantităţi mici de produs şi întinde-l bine. Astfel adăugat  te va ajuta să obții un machiaj  natural. Totodată va preveni încărcarea pielii.

Aşa da: Aplică fondul de ten în straturi subțiri, nu încerca să pui pe față o cantitate mare odată. 

Aşa nu: Evită aplicarea excesivă a fondului de ten într-o încercare de a acoperi imperfecțiunile într-un singur strat. Această practică crează senzaţia de prea încărcat. Micile imperfecțiuni se corectează cu ajutorul produselor dedicate în acest sens. 

Fixare și finisarea: un ultim detaliu pentru machiaj impecabil

Fixarea fondului de ten este pasul final pentru a asigura că machiajul tău rezistă întreaga zi și arată impecabil până la finalul zilei. O pudră translucidă poate fi produsul care ajută la o mai bună fixarea a fondului de ten.  Este preferată pentru că nu încarcă machiajul. Poți aplica produsul folosind o pensulă rotundă mai puțin deasă. Aplică ușor pulberea fină şi vei obține finish mat.

Aşa da: Folosește o pudră translucidă pentru a fixa fondul de ten, aceasta absoarbe pe durata zilei umiditatea şi va preveni efectul de strălucirea excesivă.

Aşa nu: Evită aplicarea unei cantități mari de purdă, în special în zonele uscate sau cele cu riduri fine. Poate accentua aspectul de uscăciune sau de îmbătrânire.

Corectare și retușuri: menține-ți machiajul proaspăt pe tot parcursul zilei

Chiar și după aplicarea fondului de ten, pot apărea mici imperfecțiuni sau neuniformități. Corectorul este arma secretă împotriva acestor neplăceri. Aplică-l cu atenție peste orice defecte și estompează-l ușor pentru o finisare perfectă.

O pudră compactă matifiantă și șervețele absorbante pentru sebum sunt elementele de care ai nevoie pentru a-ți împrospăta machiajul în timpul zilei.

Fondul de ten cu acoperire mare este un produs minunat ce asigură machiaj impecabil. Utilizarea acestuia și crearea unui finish natural nu este o activitate complicată, ci una care necesita puţină răbdare. Practica și atenția pentru detalii te vor ajuta să creezi machiaj senzaţional pentru orice ocazie. 

×