x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion E potrivit să te îmbraci sexy la job? Află care sunt hainele potrivite pentru domeniul în care lucrezi!

E potrivit să te îmbraci sexy la job? Află care sunt hainele potrivite pentru domeniul în care lucrezi!

15 Noi 2021   •   11:35
E potrivit să te îmbraci sexy la job? Află care sunt hainele potrivite pentru domeniul în care lucrezi!

Vestimentația spune multe despre o persoană. La fel și aspectul general. De la igiena personală și până la hainele și pantofii pe care îi porți, totul contribuie la a avea o bună imagine. Un aspect îngrijit este întotdeauna un avantaj, însă există și situații în care anumite tipuri de vestimentație sunt nepotrivite pentru un anumit context.

Este în regulă să te îmbraci sexy la job?

Cu siguranță, orice femeie își dorește să fie plăcută și admirată de către cei din jur. Dacă și tu ești o persoană care vrea să facă o impresie bună, atunci trebuie să știi că există câteva reguli de bază.

Răspunsul la întrebarea de mai sus este: DA! Ba este chiar recomandat dacă lucrezi într-un loc precum studioul de videochat Chattitude, unde modelele sunt încurajate să fie sexy, elegante, îngrijite, astfel încât să fie cât mai atrăgătoare pentru membrii fideli. Bineînțeles, o vestimentație sexy nu este neapărat una care lasă foarte mult la vedere, ci una care îi trezește imaginația privitorului.

Coduri vestimentare în funcție de locul de muncă

Anumite instituții, companii și organizații stabilesc de la bun început un cod vestimentar pentru angajați. Altele – nu.

În general, dacă lucrezi într-o companie în care deții o funcție importantă, este recomandabilă vestimentația formală, elegantă, de tip office. Mai ales dacă ai și multe întâlniri cu partenerii de afaceri sau cu clienții. Însă, din nou, depinde de specificul businessului.

Vestimentația formală este recomandabilă și în diplomație, politică, întâlniri de business în general.

Unele meserii presupun purtarea uniformei: personal medical, militar, lucrătorii din fabrici. În mediul privat, fiecare companie are propriile reguli și coduri vestimentare.

În schimb, dacă lucrezi în domeniul IT sau în cel creativ, rareori se impune purtarea unui anumit tip de haine. De obicei, în aceste domenii, este permisă vestimentația casual.

Pentru meseriile din domenii precum curieratul și altele care presupun multe drumuri și chiar o oarecare activitate fizică sunt recomandabile hainele și pantofii sport.

Munca de acasă: mai este necesar să te îmbraci adecvat?

Da. Chiar și în situația în care lucrezi de acasă, deși te-ai săturat de acest lucru, este necesar să te îmbraci corespunzător, mai ales dacă interacționezi online cu alte persoane prin Zoom, Google Meet, Skype etc. Faptul că te îmbraci îngrijit le arată colegilor și superiorilor că ești o persoană care se respectă și pe sine, dar și pe ei, același lucru fiind valabil și pentru modelele de videochat care aleg să lucreze de acasă.

În plus, chiar dacă lucrezi de acasă, dar nu ai întâlniri de serviciu, este benefic și pentru tine să îți păstrezi o rutină zilnică de îngrijire. Faptul că ești aranjată și bine îmbrăcată îți va da un tonus mai bun și o stare pozitivă, față de situația în care ai lucra în pijamale de dimineața până seara.

Desigur, doamnele și domnișoarele au la îndemână mai multe soluții, indiferent de vestimentație: machiajul, coafura și manichiura sunt doar câteva dintre elementele care contribuie la un aspect mai feminin, mai îngrijit.

Pe scurt, poți fi și sexy la serviciu, dacă regulile interne ale instituției sau companiei în cadrul căreia lucrezi nu interzic explicit acest lucru. În fond, vestimentația nu face altceva decât să exprime o latură importantă a personalității tale.

Sursa foto: Pixabay.com

 

×