x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Epilatoarele care fac diferența: Top 3 recomandări în 2024

Epilatoarele care fac diferența: Top 3 recomandări în 2024

21 Iun 2024   •   13:41
Epilatoarele care fac diferența: Top 3 recomandări în 2024

În ultimii 30 de ani, odată cu schimbările în moda feminină, picioarele au devenit un factor important de seducție. Femeile poartă tocuri înalte pentru a-și accentua convexitatea mușchilor din partea superioară a gambei, iar zona din jurul gleznei pare astfel mai subțire și mai feminină.

De asemenea, ele se pregătesc de excursii la mare, pe plajă, activități relaxante în aer liber și vor să aibă pielea netedă și catifelată pe picioare. Pentru asta, ele au renunțat la epilarea cu ceară sau la tehnica obișnuită cu aparatul de ras și aleg să folosească un epilator electric, profesional.

Principalul avantaj al unui epilator este ușurința în utilizare – totul se realizează în mod natural și logic, fără a afecta pielea.

Dacă ar fi să ținem cont de preferințele femeilor, cel mai bun epilator este cel care îndepărtează toate firele de păr fără durere și fără să producă iritații. Multe femei confundă anumite gadget-uri cu depilatoarele care smulg firele de păr. În cazul epilatoarelor însă, este vorba despre o tehnologie care acționează asupra rădăcinilor firelor, le distruge, astfel se previne creșterea părului nedorit pe picioare. Unele modele au pensete care îndepărtează cu atenție firele de păr de la rădăcină și în plus nu provoacă iritații pielii. Acestea au și role de masaj care stimulează confortul pielii.

Top 3 recomandări în 2024 la epilatoare, care au devenit foarte populare:

  • Cel mai bun epilator facial este cel de la firma Braun – epilatorul facial cu sistem de perie de curățare
  • Cel mai bun epilator pentru începători este Braun Silk-epil 3, cu tehnologie Smartlight (care asigură o epilare eficientă, are un unghi de vizibilitate sporit chiar și pentru părul fin, sau de dimensiuni reduse) și tehnologie SoftLift Tips® (care ridică firul de păr și îl redirecționează către pensete, pentru o îndepărtare precisă)
  • Cel mai bun epilator IPL pentru corp, față, zona inghinală și axile este Concept Perfect Skin Pro Anti-Age IL5020, care îndepărtează firele de păr nedorite fără durere, îngrijește tenul problematic cu simptome acneice, favorizează producția de colagen, contribuie la netezirea ridurilor, oferă un tratament de întinerire a tenului.

În prezent, există diferite modele de epilatoare, din care femeile pot alege varianta cea mai bună pentru a arăta atractiv, pentru a îndepărta părul nedorit de pe picioare și anumite zone ale corpului. Aceste modele se diferențiază prin eficacitatea lor, dar și prin preț și marcă.

O opțiune este trimmerul prevăzut cu un dispozitiv asemănător aparatului de ras electric obișnuit și care este prevăzut cu lame inovatoare, speciale, ce taie părul la nivelul pielii. Acesta nu taie părul prea aproape de piele, astfel nu produce iritații. Trimmerul are prețul accesibil și nu produce durere. În acest caz însă, părul crește din nou în 3 zile și folosirea aparatului este iar necesară.

O altă opțiune este epilatorul clasic care smulge complet firele de păr nedorite împreună cu foliculii. Totuși, după un timp firele cresc iar, cam într-o lună. Procedura creează o senzație de durere, deci nu este indicată pentru pielea sensibilă.

Femeile au acum avantajul de a folosi alte tipuri de epilatoare, care au tehnologii avansate. Producătorii au creat produse noi care oferă avantajul că pot ameliora durerea. Unele modele au viteze mici de epilare, acestea fiind mai eficiente pentru părul fin și pielea sensibilă. De asemenea, fotoepilatoarele sunt o soluție convenabilă. Acestea sunt mai eficiente în îndepărtarea părului, iar procedura este fără durere.

În magazinele online, există modele noi de epilatoare care au caracteristici suplimentare și care elimină durerea și nu produc iritații. Unele dintre ele se folosesc în apă caldă și astfel experiența este nedureroasă. Apa caldă ajută la eliberarea endorfinelor care au proprietăți analgezice naturale. Alte epilatoare folosesc creme speciale, care ajută mai ales pentru pielea sensibilă.

Foarte populare sunt și epilatoarele IPL cu sistem de răcire, care acționează asupra pielii și reduc disconfortul la îndepărtarea firelor de păr nedorite. Unele modele au masaj încorporat și capăt pentru curățarea bătăturilor. Accesoriile de masaj îmbunătățesc circulația sângelui și creează o stare plăcută pe piele.

Prin urmare, fiecare femeie ar trebui să țină cont de toate aceste aspecte și să decidă ce model ar fi mai potrivit și pe ce zone ale pielii îl va folosi.

×