x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Garderoba capsulă masculină: ce piese de durată trebuie să conțină

Garderoba capsulă masculină: ce piese de durată trebuie să conțină

17 Aug 2023   •   12:54
Garderoba capsulă masculină: ce piese de durată trebuie să conțină
Sursa foto: Shutterstock

Moda și trendurile se schimbă mereu, iar cu noile stiluri, e greu să ții pasul chiar și pentru o garderobă masculină. Poți să ai dulapurile pline, dar dacă ai piese care pot fi purtate o singură dată, este mai greu să le asortezi. Pentru că sintagma celebră „obține mult cu puțin” este valabilă și la garderobă, îți prezentăm cum să construiești una capsulă, masculină, cu piese versatile și simple.

 

Pantalonii

Pantalonii sunt piesele de rezistență în orice garderobă, iar pentru una capsulă, ai nevoie de câteva perechi potrivite în orice context și care se pot combina cu ușurință. Ele sunt:

 

  • o pereche de jeans – fiecare bărbat trebuie să investească într-o pereche de jeans, preferabil albaștri. Împreună cu un tricou alb, se poate obține o ținută lejeră de weekend, iar cu unul negru, un look casual pentru zi la birou.

 

  • eleganți – sau pantalonii de business sunt o alegere necesară în garderoba capsulă. Indiferent dacă lucrezi mai mult de la birou sau că ai planificate ceva mai multe ieșiri după ce termini munca, trebuie să se regăsească la tine în garderobă. Recomandarea ar fi să îi ai într-o culoare închisă, negri sau bleumarin pentru a se asorta cu un sacou negru.

 

  • chino – sunt pantalonii clasici care nu se vor demoda niciodată și care se potrivesc în orice situație dacă îi accesorizezi corespunzător. Se potrivesc și unei ținute casual, dar și la o întâlnire mai importantă, dar totuși lejeră.

 

Tricourile polo

Tricourile polo sunt o opțiune excelentă pentru zilele de weekend lejere, dar și atunci când vrei să ai o seară mai elegantă la teatru. Pot fi purtate și la birou, la întâlniri importante sau în zilele în care vrei doar o ținută comodă pentru sarcinile interminabile. Dacă după o zi de birou ai programată o seară cu prietenii, cu un tricou polo și o pereche de jeans, îți faci ținuta în câteva minute.

 

Pentru ca tricourile polo să fie cu adevărat piese de durată la tine în garderobă, le poți alege în diferite culori, de la alb și negru până la cele neutre sau într-o culoare mai îndrăzneață, cum ar fi roșu.

 

Adidașii

La capitolul încălțăminte, este greu să ajungi doar la o singur model care să se potrivească fiecărei ținute. Cu toate astea, adidașii trebuie să fie în orice garderobă masculină. Indiferent că sunt albi sau negri, pot fi combinați atât la o ținută de zi, cât și la una de seară, elegantă. Pe lângă ei, este important să ai și o pereche de adidași sport, pentru că vor fi multe momentele când vei ieși din casă în haine lejere.

 

Alege adidasi barbati care să-ți completeze stilul și garderoba capsulă, dar și să se potrivească pentru mai multe ocazii.

 

Jacheta și sacoul

În garderoba ta capsulă, jacheta și sacoul sunt două piese care vor trece testul timpului. O jachetă din jeans sau din piele este esențială în zilele mai reci, pentru că poate oferi o notă elegantă pentru întreaga ținută.

 

În ceea ce privește sacoul, trebuie să ai neapărat unul negru lejer pe care să-l porți atât cu jeans la o ieșire de seară, dar și cu pantaloni eleganți la o întâlnire de afaceri. Important este să aibă un croi lejer dintr-un material versatil, astfel încât să poți obține mai multe combinații cu el.

 

Acestea sunt piesele de durată care formează o garderobă capsulă masculină. În funcție de stil și de evenimente, ele pot fi combinate cu ușurință și vor salva multe situații critică. Încearcă să le ai și tu în garderobă pentru a le purta cu lejeritate, indiferent de ocazie.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

 

 

×