x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion (P) Ghid pentru alegerea pantofilor de damă - ce ar trebui să porţi în funcţie de stil şi ţinută

(P) Ghid pentru alegerea pantofilor de damă - ce ar trebui să porţi în funcţie de stil şi ţinută

21 Feb 2022   •   14:55
(P) Ghid pentru alegerea pantofilor de damă - ce ar trebui să porţi în funcţie de stil şi ţinută

Când vine vorba despre alegerea pantofilor potriviţi pentru a merge cât mai bine cu ţinuta, femeile au mereu probleme. Cu atât de multe modele, culori şi înălţimi de toc, găsirea perechii potrivite pentru un anumit stil şi look poate deveni un adevărat coşmar. Acest lucru este justificat şi de faptul că pantofii pe care îi poartă la o ţinută pot fi secretul care ridică sau coboară aspectul femeii.

În acest articol vom vedea ce pantofi damă ar trebui aleşi pentru o anumită ţinută, indiferent dacă este vorba despre un look formal sau casual. 

Cum ar trebui să alegi pantofii de damă pentru ţinutele casual

Una dintre problemele cu care se confruntă femeile care aleg un look casual este ce tip de pantofi de damă ar trebui să poarte. Blugii sunt o piesă vestimentară de bază în garderoba oricărei femei, dar cu ce pantofi ar trebui asortaţi?

Dacă ai optat pentru o pereche de blugi skinny, pentru perioada mai friguroasă poţi alege să îi porţi cu botine cu toc gros, cu fermoar, cu blană artificială sau cu diverse detalii decorative. De asemenea, în perioada friguroasă, la blugi skinny poţi alege să porţi cizme Chelsea confortabile.

În zilele mai calde, la ţinutele cu blugi de weekend, poţi alege să porţi pantofi din pânză. Nu numai că sunt comozi, dar poţi opta pentru atât de multe culori şi imprimeuri încât este imposibil să nu găseşti exact ce îţi trebuie pentru un aspect îndrăzneţ şi atractiv.

Dacă vrei să dai blugilor tăi skinny o nouă viaţă, poartă-i cu o pereche de pantofi damă cu toc înalt şi vârf ascuţit - nu numai că îţi vor face picioarele mai lungi, dar îţi creează şi un look modern care va atrage multe complimente. 

Ce pantofi de damă să alegi pentru o ţinută de birou?

O ţinută comodă şi elegantă pentru birou poate fi realizată cu o pereche de pantaloni chino coloraţi şi o pereche de balerini clasici. Din nou, poţi opta pentru numeroase variante de culori, decoraţii şi texturi pentru a da aspectului tău un plus de stil, atractivitate şi rafinament. Balerinii sunt genul de pantofi de damă ideali pentru o ţinută de birou. Confortabili, clasici şi, totodată, sofisticaţi, aceştia vor arăta grozav la birou cu o pereche de pantaloni chino, dar şi în ocazii casual cu o pereche de colanţi coloraţi.

Ce încălţăminte să alegi pentru o ţinută de seară?

Dacă vrei să ai o ţinută de seară casual, în loc de rochie, poţi alege o salopetă. Şi, dacă vrei un look îndrăzneţ, ai nevoie de nişte pantofi damă pe măsură! Alege un model îndrăzneţ şi provocator cu tocuri înalte care vor arăta de vis cu o salopetă lungă.

Vara, pentru apariţii fascinante, nu există nimic mai bun decât o pereche de sandale frumoase! Le poţi purta atât cu rochii, cât şi cu fuste şi blugi sau pantaloni scurţi. Sandalele strălucitoare şi atrăgătoare vor conferi ţintuţei tale un aspect relaxat, ideal pentru plajă sau pentru o întâlnire cu prietenii. De asemenea, pantofii din pânză cu imprimeuri arată fabulos cu pantaloni scurţi şi sunt alegerea ideală pentru weekend-urile însorite petrecute în parc sau la un grătar în familie.

Cum alegi pantofii pentru ţinutele formale

Sunt momente în viaţă în care ai nevoie să renunţi la aspectul casual în favoarea unei ţinute formale care să creeze o impresie favorabilă la locul de muncă sau în diverse situaţii. În aceste cazuri, atenţia la detalii şi alegerea pantofilor de damă potriviţi poate face diferenţa!

Fustele creion sunt piese vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba niciunei femei. Mereu la modă şi perfecte pentru orice ocazie formală, acestea se pot purta cu pantofi de damă cu tocuri stiletto cu vârf ascuţit, dar şi cu un pantof de damă clasic cu toc mediu care dă un plus de eleganţă ţinutei şi te fac să pari mai înaltă şi mai încrezătoare. Aceasta este combinaţia clasică şi atemporală care funcţionează perfect de fiecare dată, chiar şi la costume. Dacă nu îţi plac tocurile, poţi alege balerinii ascuţiţi care arăta la fel de bine.

Cu ce să te încalţi la o ocazie?

Dacă trebuie să te pregăteşti pentru o nuntă sau pentru o petrecere de seară specială, o rochie elegantă este alegerea ideală, însă, pantofii  pe care îi vei purta sunt esenţiali. Ideal ar fi să alegi întâi pantofii damă şi apoi rochia pe care o vei purta. Îţi va fi mai uşor să iei decizia corectă.

Balerinii pot arăta superb cu o rochie sau cu o fustă lungă. Pentru a completa ţinuta, alege accesorii şi bijuterii atractive şi strălucitoare care să dea un aspect festiv, perfect pentru seară. Pentru un look mai elegant, însă, înlocuieşte balerinii cu o pereche de pantofi damă cu decupaje și toc înalt. Aceştia vor da lookului tău o notă de glamour, iar detaliile precum franjurii şi dantela te vor face să câştigi în feminitate.

Ce pantofi să alegi pentru rochiile maxi?

Toate femeile au în garderoba şi o rochie maxi ideală pentru vacanţele relaxante de vară, dar şi pentru ocazii speciale. Pentru un look hippy - boho, poţi alege să le porţi cu o pereche de sandale imprimate sau sandale plate decorate cu mărgele sau pietre. Pentru o nuntă sau o petrecere, alege o pereche de sandale elegante cu toc care să dea acea notă finală de feminitate şi atractivitate ţinutei tale.

Alegerea pantofilor potriviţi în funcţie de culoare

Dacă vei studia oferta de pantofi de damă vei vedea că este extrem de diversificată şi că acoperă o paletă largă de culori. Dacă negrul este perfect pentru aproape orice ţinută şi uşor de asortat, uneori este plăcut să porţi o pereche de pantofi într-o culoare atractivă.

Dacă ai o ţinută bleumarin, alege o pereche de pantofi cu toc sau de balerini în culoarea nude care dau un plus de eleganţă şi ridică bleumarinul la adevărat lui valoare. Pentru un aspect mai estival, poţi alege sandale în culoarea bronzului sau sandalele gladiator care arată fabulos cu bleumarinul.

Dacă vrei să porţi o rochie roşie, alege o pereche de pantofi de damă stiletto negri cu vârf ascuţit, sau poţi merge pe auriu, nud sau o combinaţie dintre acestea. 

Dacă porţi un costum gri, pantofii negri şi cei nude funcţionează cel mai bine, însă, pentru a fi mai îndrăzneaţă, poţi încerca un pantof roşu.

 

 

×