x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Helancă pentru bărbați în culori calde – află dacă se potrivește stilului tău

Helancă pentru bărbați în culori calde – află dacă se potrivește stilului tău

28 Noi 2023   •   15:25
Helancă pentru bărbați în culori calde – află dacă se potrivește stilului tău

Helanca pentru bărbați este o piesă vestimentară care îmbină excelent funcționalitatea cu rafinamentul. Dacă te gândești că o helancă nu te reprezintă, cu siguranță te vei răzgândi când vei vedea câte avantaje îți oferă, cât de versatilă este și ce ținute grozave poți aborda. Helanca are rădăcini adânci în istorie, iar de-a lungul timpului a suferit mai multe transformări, pentru ca în prezent să fie o piesă vestimentară imposibil de ignorat.

De ce garderoba ta are nevoie de o helancă?

Helanca bărbătească este un pulover cu guler înalt. A început să se poarte în Europa Medievală, acolo unde cavalerii o îmbrăcau sub armură, pentru a beneficia de puțin mai mult confort, căldură și protecție. Cu timpul, și alte categorii de persoane au început să poarte puloverele cu gulere înalte pentru a obține mai multă căldură în condiții grele. De la cavaleri, muncitori și până la marinari, cu toții purtau pulovere groase cu guler pentru a rezista condițiilor agresive la care erau expuși. Helanca bărbătească este astăzi o piesă vestimentară la modă, dar care continuă să ofere același confort de neegalat. A suferit, desigur, unele schimbări de-a lungul timpului, mai ales în ceea ce privește gulerul. Bărbații care poartă o helancă emană un aer de eleganță cosmopolită și reușesc să obțină cu ușurință ținute de actualitate. Accesează https://www.bolf.ro/rum_m_Imbracaminte-barbati_Pulovere_Helanca-13893.html pentru a explora o gamă extinsă de pulovere cu guler în diferite culori și stiluri. Alege modelul care ți se potrivește cel mai bine și bucură-te de versatilitatea pe care ți-o oferă. 

De ce să integrezi helanca în ținutele tale de zi cu zi?

Fie că este vorba de o cafea alături de un prieten într-o dimineață mai răcoroasă sau de o întâlnire la un restaurant cu familia sau cu partenerii de servici, o helancă te va ajuta să arăți impecabil. Stilul și versatilitatea sa o transformă într-o piesă vestimentară de bază. În plus, îți sporește încrederea în sine, tocmai datorită faptului că te ajută să abordezi ținute elegante, sofisticate, dar care totodată sunt și deosebit de funcționale. Există o mare diferență între un bărbat care poartă o helancă și unul care poartă o bluză simplă din bumbac. Nu există piese vestimentare care să rivalizeze cu aerul elegant și cosmopolit al puloverului clasic cu guler înalt. Pe parcursul timpului, helanca a îmbrățișat modernitatea, iar astăzi este disponibilă într-o varietate de culori, de la nuanțele neutre și elegante până la culori calde, dar și într-o varietate de design-uri contemporane. 

Cum să alegi helanca potrivită pentru tine?

Gulerul înalt este caracteristica distinctivă a acestui pulover. Indiferent dacă este lăsat lejer să cadă pe gât sau dacă este pliat strâns, această caracteristică deosebește helanca de celelalte tipuri de pulovere pentru bărbați. La alegerea sa, cel mai important este să prioritizați calitatea materialului. Deoarece helanca este adesea strânsă pe corp și gulerul îmbracă tot gâtul, este de înțeles de ce materialul din care este fabricată ar trebui să fie de o calitate superioară.  O helancă din bumbac este potrivită pentru acele zile cu temperaturi medii. Bumbacul este un material moale, confortabil și respirabil și te ajută să obții o ținută casual. În schimb, o helancă din lână este grozavă pentru cele mai reci zile din an. De la țesături dense din lână până la cașmir și merinos moale, lâna nu are înlocuitor. La rândul său, o helancă din material sintetic se va dovedi a fi foarte utilă. Realizată doar din material sintetic sau dintr-un amestec de bumbac și material sintetic, o astfel de helancă te va surprinde cu elasticitatea și cu durabilitatea sa. În plus, helanca sintetică își va menține forma o perioadă îndelungată de timp.

×