x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Idei pentru decorațiuni de Crăciun care să uimească

Idei pentru decorațiuni de Crăciun care să uimească

19 Noi 2021   •   16:22
Idei pentru decorațiuni de Crăciun care să uimească

Pentru majoritatea oamenilor, spiritul Crăciunului se materializează în luminițe și decorațiuni inedite. Noiembrie, decembrie și ianuarie sunt luni în care căldura vine din suflet și este exprimată prin brăduți bogați, ghirlande colorate, lumini calde și evident, mulți oameni dragi.

Deși există mii de opțiuni de decoratiuni de Crăciun pe care le poți cumpăra din magazine, dacă vrei să îi impresionezi pe cei din jur este bine să încerci să personalizezi fiecare detaliu și să respecți câteva reguli de bază.

Care sunt regulile pe care trebuie să le respecți pentru o atmosferă perfectă de Crăciun?

1. Optează pentru un brad natural în detrimentul bradului artificial. Bradul natural contribuie la atmosfera de Crăciun prin mai multe mici detalii, cum ar fi mirosul. Chiar și acele de brad care se scutură reușesc să contribuie la atmosfera magică de sărbătoare.

2. Încearcă să îți creezi o direcție de bază în ceea ce privește amenajarea. Asigură-te că nu aglomerezi foarte tare încăperile, că păstrezi anumite reguli coloristice și că ții cont de mărimea fiecărui accesoriu în parte.

3. Mizează cât mai mult pe accesorii naturale. Natural este întotdeauna mai bine. Există o mulțime de soluții naturale de amenajări, pe care le poți folosi în detrimentul plasticului din comerț. Feliile uscate de portocală, crengile de brad, lemnul, lumânările parfumate realizate din materiale naturale, florile...absolut toate pot contribui la atmosferă.

4. Încearcă să ataci toate simțurile persoanelor care se află în încăpere. Îi poți cuceri pe oameni prin miros (mirosul de brad, mirosul de lumânări parfumate sau chiar mirosul de mâncare), prin culori (culorile ornamentelor și al luminițelor), prin gust (dulciuri, bomboane și mâncăruri alese) și prin confortul fizic dat de perne moi, pături sau alte accesorii.

5. Încearcă să faci cât mai multe accesorii manual! Evită să iei de-a gata accesoriile și decorațiunile. Există magazine din care poți cumpără hârtie colorată, materiale textile, nasturi și diverse obiecte mici și colorate, cu ajutorul cărora îți poți da frâu liber imaginației. Din simple hârtii sau cartoane poți obține decorațiuni deosebite, folosindu-te doar de sfoară, lipici și imaginație cât cuprinde.

Care sunt tendințele actuale în materie de decorațiuni de Crăciun?

De la an la an tendințele se schimbă. Printre cele mai inedite tendințe actuale se numără următoarele:

1. Brăduții neconvenționali. Din dorința de a proteja mediul înconjurător, oamenii încep să creeze brăduți neconvenționali, din bucăți de lemn reciclat sau pur și simplu din stickere lipite pe pereți;

2. Decorațiunile minimaliste. Decorațiunile nu trebuie să fie foarte colorate și foarte voluminoase pentru a fi deosebite. Împodobirea bradului cu cât mai puține accesorii, însă de bună calitate și împodobirea casei pe aceeași idee pot fi deosebit de apreciate;

3. Obiectele hand made. Obiectele realizate manual sunt din ce în ce mai apreciate. Este și normal să fie așa, în condițiile în care arata că se depune foarte multă muncă pentru realizarea lor. Pe lângă asta, obiectele hand made reușesc să ofere și o serie de avantaje: îmbunătățesc creativitatea, sunt unice și pot fi făcute alături de întreaga familie.

×