x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Licitatii - Ploua cu recorduri

Licitatii - Ploua cu recorduri

de Florina Zainescu    |    27 Aug 2006   •   00:00
Licitatii - Ploua cu recorduri

6.130 de maestri ai penelului si ai daltitei au stabilit recorduri de pret la licitatii publice, de la inceputul lui 2006.

Dintre acestia, 102 au depasit "bariera" de un milion de dolari, conform unei analize aparute pe site-ul artprice.com. Campionul absolut este pictorul englez William Turner, un peisaj din Venetia realizat de el vanzandu-se cu 32 milioane de dolari la 6 aprilie la o licitatie organizata de Christie’s la New York.

URMARITORI. Pe locul doi in topul recordmenilor este artistul modern Egon Schiele, pentru a carui lucrare "Herbstsonne" s-au platit 19,8 milioane de dolari la Christie’s Londra, la 20 iunie. La mica distanta il urmeaza Willson Peale cu tabloul "George Washington at Princeton" - 19 milioane de dolari, la 21 ianuarie la Christie’s New York. Tot la New York, dar la o competitie Sotheby’s, un nud de Matisse ("Nu coche vu de dos") s-a vandut cu 16,5 milioane de dolari, maestrul francez ocupand locul patru in top. Cel mai mare pret obtinut la o licitatie organizata in Elvetia a fost 3,54 milioane de dolari, in Hong Kong, 3,2 milioane de dolari, in timp ce la Paris 2,04 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: milioane dolari high-life