x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cafeaua: Ingredientul secret pentru strălucirea părului brunet

Cafeaua: Ingredientul secret pentru strălucirea părului brunet

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2024   •   09:45
Cafeaua: Ingredientul secret pentru strălucirea părului brunet
Sursa foto: Unsplash.com

Cafeaua nu lipsește din ritualul zilnic al multor persoane, fiind cunoscută pentru abilitatea sa de a oferi energie, datorită conținutului bogat în antioxidanți. Mai mult, în anumite condiții, aceasta poate contribui la pierderea în greutate. Însă, un aspect mai puțin cunoscut este beneficiul cafelei pentru sănătatea și strălucirea părului, în special pentru părul brunet.

Studiile arată că cofeina stimulează creșterea părului, reduce căderea acestuia și îngroașă firul de păr. Aplicată sub formă de mască, cafeaua poate îmbunătăți semnificativ aspectul podoabei capilare.

Mască de păr cu cafea pentru brunete

Pentru a aduce un plus de strălucire părului brunet, specialiștii în frumusețe recomandă o mască de păr pe bază de cafea. Aceasta poate fi preparată cu ușurință acasă, folosind următoarele ingrediente:

  • 1 linguriță de ulei de ricin
  • 1 linguriță de ulei de cocos extra virgin
  • 1 lingură de cafea instant prăjită
  • 2 linguri de iaurt

Instrucțiuni de preparare:

  1. Încălziți uleiul de cocos și uleiul de ricin.
  2. Amestecați uleiurile într-un bol, adăugați cafeaua și omogenizați până obțineți o pastă netedă.
  3. Adăugați iaurtul și amestecați din nou.

Aplicare: Aplicați masca pe toată lungimea firului de păr, evitând rădăcinile și scalpul. Lăsați masca să acționeze timp de cel puțin 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță și șamponați. La final, stilizați părul cu produsele preferate.

Beneficiile măștii de păr cu cafea

Masca de păr cu cafea nu doar că redă frumusețea și strălucirea părului, dar stimulează și foliculii de păr, rezultând un păr mai gros. Aplicarea măștii pe scalp poate detoxifia această zonă, îndepărtând depunerile și susținând creșterea sănătoasă a părului.

Uleiul de ricin din mască adaugă strălucire și stimulează creșterea părului, conferindu-i rezistență. Iaurtul, bogat în culturi benefice, ajută la menținerea sănătății scalpului. Folosită regulat, această mască îmbunătățește rezistența firului de păr și asigură o strălucire de durată.

Specialiștii internaționali în frumusețe susțin că, pentru rezultate optime, este important ca masca să fie integrată în rutina de îngrijire a părului pe termen lung, potrivit catine.ro.

×
Subiecte în articol: mască de păr cafea