x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Parfumuri de zi si de seara: diferente, reguli, recomandari

Parfumuri de zi si de seara: diferente, reguli, recomandari

23 Sep 2021   •   18:37
Parfumuri de zi si de seara: diferente, reguli, recomandari
Sursa foto: Unsplash.com

Parfumul pe care-l porți trebuie să fie elegant, definitoriu, intens, dar totuși suficient de discret cât să nu cuprindă tot spațiul atunci când intri într-o încăpere. Cu alte cuvinte, să-ți exprime personalitatea și să fie ales obligatoriu în ton cu preferințele tale. Deși pare cel mai simplu și comod să optezi pentru o aromă pe care să o folosești în orice moment al zilei, indiferent de ocazie, atât în zilele reci, cât și în anotimpul cald, e bine să știi că alegerea parfumului trebuie să fie un proces mult mai elaborat de atât. Altfel spus, există note care se potrivesc a fi purtate mai bine seara, atunci când porți o ținută rafinată și există, de asemenea, parfumuri care sunt ideale să-ți completeze un look de zi, casual sport.

 

Cum faci diferența între un parfum de zi și unul de seară, cum știi când și ce să folosești, care sunt regulile cele mai importante în materie de alegere a notelor și câteva recomandări, pe toate le găsești în ghidul de mai jos:

 

Ce parfumuri de zi să alegi

 

Pe timp de zi confortul trebuie să fie cuvântul de bază după care să te ghidezi, indiferent că arunci pe tine o pereche de jeanși, un tricou și niște pantofi sport sau te îmbraci office. Vei avea nevoie de un parfum fresh, care să emane un miros plăcut, dar discret. Prima regulă în alegerea parfumului de zi este să nu fie prea puternic, astfel încât mirosul să devină deranjant. Altfel spus, dacă intri într-un spațiu închis și vei mirosi discret a note florale, citrice, ce oferă senzația de fresh, atunci sigur ai făcut alegerea potrivită. Evită mirosurile puternice, care au acea intensitate menită să rămână în urma ta câteva minute bune după ce ai ieșit dintr-o încăpere.

 

Senzația de fresh simțită pe timp de zi va fi ideală atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece. Ai nevoie de parfumuri care să aibă un mix de note de citrice, pentru energie întreaga zi, și flori, pentru o persistență ridicată. Așadar, combinația de citric și floral este ideală pentru parfumurile de zi. Optează pentru grapefruit, flori de portocal, iasomie, trandafir sau bujor.

 

Recomandări de parfumuri pentru zi: Lancôme - Idôle; Chanel - Chance, Guerlain - La petite robe noir

 

Ce parfumuri de seară să alegi

Dacă aromele fresh, florale, dulci de zi sunt la îndemâna oricui și pot fi purtate în orice moment al zilei, indiferent de stilul vestimentar adoptat sau de locul unde mergi, la capitolul parfumuri de seară lucrurile stau ușor diferit. Ai nevoie de note mult mai intense pentru seară. Notele trebuie să fie în ton cu personalitatea ta și să te scoată din anonimat.

 

Ai nevoie de parfumuri senzuale, cu note lemnoase, de mosc și bergamotă, care să cucerească prin intensitatea lor și să se intensifice și mai mult în bătaia aerului rece al serii. Vei găsi parfumuri de seara pentru femei din gama infinite love menite să te “îmbrace” într-o ținută elegantă, potrivită pentru o petrecere sau o întâlnire într-o locație selectă. Dacă parfumurile de zi sunt fresh și lejere, pe timp de seară ai nevoie ca parfumul să te învăluie în mister, eleganță și rafinament.

 

Recomandări parfumuri de seară: Jimmy Choo - Fever; Chanel - Chanel no 5, Dior - Addict; Thierry Mugler - Alien

 

Nu uita că indiferent că vorbim de parfumuri de zi sau de seară, alegerea lor trebuie sa corespundă gusturilor persoanei care le poartă. Altfel spus, recomandarea este să nu alegi niciodată un parfum doar pentru că ți-a plăcut cum mirosea pe pielea altei persoane, căci s-ar putea să ai surpriza să nu-l simți la fel atunci când îl folosești tu. Testează și alege ce se potrivește personalității și gusturilor tale.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/LgoehzzFAMA

×